Apple Mac kullanıcılarının merakla beklediği OS X 10.10 Yosemite bugün Mac App Store üzerinden ücretsiz yayınlanacak. OS X 10.8 Mountain Lion ve 10.9 Mavericks kullanıcıları kolayca yeni OS X'e geçebilir. Yeni sürüm Mac kullanıcıları için birçok yeni özellik sunuyor.



Arayüz Tamamen yenilendi!

Baştan aşağı değişen tasarım çizgisiyle dikkat çeken OS X 10.10 Yosemite'de iOS 7 ile birlikte hayatımıza giren flat design'ın izleri açıkça görülüyor. Haziran ayındaki ön gösterimine göre dikkat çeken bir farklılık içermeyen final sürümde ikonlardan yazı tipine kadar hemen her detay yeniden şekillendirilmiş durumda. Uygulama arayüzleri de bu görsel değişimden payını fazlasıyla almış görünüyor.


Yeni tasarım, yeni özellikler

Yeni Spotlight, yeni Safari, Handoff, iCloud Drive, Phone, SMS, Instant HotSpot gibi birçok yeniliğe sahip OS X 10.10, özellikle iOS entegrasyonunu en üst seviyeye çeken sürüm olarak dikkat çekiyor. Bugün Mac App Store'dan ücretsiz olarak sunulacak işletim sistemine Pages, Keynote, Numbers uygulamalarının yer aldığı iWork paketi de ücretsiz olarak yüklenebilecek.