ING Bank’ın yeni nesil mobil finans çözümü ParaMara akıllı telefon ve tabletlerin ardından teknoloji dünyasının büyük bir merakla piyasaya çıkmasını beklediği Apple Watch cihazlarla uyumlu hale getirildi. ING Bank müşterisi olsun ya da olmasın herkesin, akıllı telefonları üzerinden günlük finansal ihtiyaçlarını hızlı ve kolay bir şekilde karşılayabilmesini sağlayan ParaMara, Nisan ayında pek çok ülkede aynı anda piyasaya çıkacak Apple Watch uyumlu ilk uygulamalardan biri oldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan ING Bank Operasyon ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Görkem Köseoğlu, sektörün en hızlı ve kolay uygulamalarından olan ParaMara’nın kullanım alanını ve yaygınlığını geliştirmek üzere yatırımlarına devam ettiklerini açıkladı. Köseoğlu, “ParaMara ile Apple Watch’ta yer alan ilk uygulamalardan biri olmanın heyecanını yaşıyoruz. Apple Watch ve diğer giyilebilen cihazların yaygınlaşmasıyla kullanıcı alışkanlıklarının kökten değişeceğini düşünüyorum. Özellikle "anlık" ve "yüksek frekanslı" kullanımlar zaman içinde giyilebilir cihazlarda yoğunluk kazanacaktır. Biz de ING Bank olarak, bu doğrultuda geliştirmelerimizin bir kısmını saat ve benzeri cihazlara kaydırmaya karar verdik. Paramara bizim teknoloji ve inovasyon vizyonumuzun vitrininde duran, çok önemsediğimiz projelerden biri. Kullanıcılara mümkün olan her kanalda ve cihazda Paramara’nın sunduğu hız ve kolaylığı götürmek istiyoruz. Apple Watch tüm dünyada heyecanla ve ilgiyle beklenen bir akıllı cihaz. Mobil kullanım alışkanlıklarına yeni bir boyu kazandıracaktır. Tüketicinin eğilimlerini yakından izleyen bir banka olarak bu yeni cihaz henüz tüketiciyle buluşmadan yer almak istedik” dedi.
ParaMara’nın yalnızca ING Bank müşterilerine özel bir çözüm olmadığının altını çizen Görkem Köseoğlu, kullanıcılara sunduğu hız, kolaylık ve paylaşım gibi günlük finansal işlemleri basitleştiren özellikleriyle ParaMara’nın küresel bir marka olmaya aday olduğunu belirtti. ParaMara’nın yalnızca Türkiye’de değil, tüm ING ülkeleri arasında dikkat çektiğini belirten Köseoğlu, “ParaMara başlangıç seviyesinde ING Grubu’nun inovasyon fonundan yaklaşık 1 milyon Euro almayı başardı. Türkiye’de geliştirdiğimiz ParaMara’yı diğer ING ülkelerine ihraç etmeyi hedefliyoruz.” dedi.
 
ParaMara günlük finansal işlemleri saniyeler içinde çözüyor
ParaMara, internetten alışveriş, kredi kullanma, para transfer etme gibi konularda bir banka hesabı sahibi olmayı ya da işlemleri mesai saatleri içinde yapma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. ParaMara, ING Bank müşterisi olsun ya da olmasın, tüm kullanıcılara, günlük finansal ihtiyaçlarını akıllı telefonlar üzerinden hızla ve kolayca gerçekleştirebilme olanağı sunuyor. ParaMara’da alıcının banka hesabı olmasa bile, Facebook hesabı veya cep telefonu numarasına 7 gün-24 saat para gönderebiliyor. Ayrıca kullanıcılar uygulama üzerinden oluşturacakları ön ödemeli kart ile internetten ParaMara’ya özel indirimlerle alışveriş yapabiliyor.