Samsung Electronics, Samsung Gear S ile birlikte çalışan Nike+ Running uygulamasını tanıttı. Bu yenilikçi uygulama, yeni Samsung Gear S'in entegre Bluetooth ve 3G bağlantı özelliklerini kullanarak Nike’ın sahip olduğu sınıfının en iyi koşu deneyimini bu kez de Gear kullanıcılarına sunuyor.
 
Samsung Electronics Mobil Bölümü Ürün Stratejisi Başkan Yardımcısı Chan Woo Park: "Nike+ Running Uygulamasını Samsung'un Gear portföyüne dahil etmek bizim için çok heyecan verici. Samsung Gear S; ergonomik tasarımı, çoklu sensörleri, GPS ve IP67 özelikleri ile halihazırda mükemmel bir sağlık ve fitness desteği sunuyor. Kullanıcılar yeni uygulama ile koşularının takibini yaparak hedeflerine ulaşacak, sosyal medya da paylaşabilecek ve arkadaşlarıyla yarışabilecekler; tüm bunları bileklerinde ki Gear S ile takip edebilecekler" dedi.
Nike+ Running Uygulaması sayesinde kullanıcılar telefonlarını yanlarına almasalar bile koşularını harita üzerinde görebilecek, kaydettikleri ilerlemeyi izleyebiliyorlar. Koşucular, koşuya ara vermeksizin, sadece kollarını kaldırarak mesafe, hız, kalp atış hızı, kazanılan NikeFuel ve süre gibi değerleri kolayca görebilecekler. Ayrıca entegre bir müzik çalar da içeren uygulama ile kullanıcılar ekrana dokunarak dinlemek istedikleri müziği kolayca seçebiliyorlar. Samsung Gear S'in entegre GPS'i de koşucuların izledikleri yolu ve hızlarını kontrol etmelerini sağlıyor. Ayrıca, Nike+ Running Uygulaması, Samsung Gear S'in 3G bağlantısını kullanarak koşucuların Facebook arkadaşlarının yorumlarından da gerçek zamanlı olarak takip etmelerine olanak tanıyor.
 
Nike Küresel Koşu Marka Pazarlama Başkan Yardımcısı Adam Roth: "Nike+ Running insanların sporu deneyimleme biçimlerini değiştirdi. Uygulama, koşucuların aktivitelerinin takibini yaparak, kaydettikleri ilerlemeyi anlık takip etmesine olanak tanıyor. Kişiye özel koçluk hizmeti sunmanın yanı sıra koşularınızı sosyal ağlarınızdaki herkesle paylaşmanıza olanak tanıyarak arkadaşlarınızla rekabet etmenizi sağlıyor ve sizleri daha hızlı koşmaya motive ediyor. Samsung Gear S'le entegrasyon, daha çok sayıda koşucunun Nike+ topluluğuna katılmasını ve bu harika hizmetin avantajlarından yararlanmasını sağlayacak" dedi.
 
Nike+ Running, 2006'daki lansmanından bu yana, koşuculara koşularını izleme, ölçme ve bunları küresel bir sporcular topluluğuyla paylaşma ve karşılaştırma fırsatı sunuyor. Nike+ Running Uygulaması, GPS teknolojisini kullanarak koşuları haritaya yerleştiriyor, anlık hız ve mesafe istatistikleri sağlayarak kullanıcıların kaydettiği ilerlemeyi izlemelerini sağlıyor. Uygulama, Nike+ Challenges, arkadaşlardan yorum, sosyal medyada fotoğraf paylaşımı, canlı sesli geribildirim ve müzik seçme gibi eğlenceli ve motive edici özellikler de içeriyor. Nike+ Coach fonksiyonu, kapsamlı antrenman programları sağlayarak koşucuların yarışlara hazırlanmalarına yardım ediyor. Nike+ Running topluluğunun dünya çapında kayda geçirdiği koşular toplamda 1,6 milyar kilometreyi aşmış durumda.