Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP 2015’in ilk çeyreği finansal sonuçlarını açıkladı. İstikrarlı büyümesini sürdüren SAP, bulutta olağanüstü bir başarı kaydederek bulut abonelikleri ve destek gelirlerinde bir önceki yıla göre % 131 büyüme gösterdi. SAP’nin buluttaki performansının kilit göstergesi olan yeni bulut satışları ilk çeyrekte %121 artarak 120 milyon Euro’ya ulaştı. Şirket, IFRS olmayan bulut ve yazılım toplam gelirlerinde ise %24’lük artışla 3,66 milyar Euro’ya ulaşarak çok güçlü bir bulut ve yazılım geliri performansı sergiledi.
SAP’nin IFRS olmayan faaliyet karı %15 artışla (Sabit kurlarda %2 oranında düşüşle) 1,06 milyar Euro’ya ulaştı.
 
SAP Yönetim Kurulu Başkanı Bill McDermott, yılın ilk çeyreğinde elde ettikleri başarıyı şu şekilde açıklıyor, “Hem bulut, hem de iş ağları segmentimizde üç haneli büyüme gerçekleştirdiğimizi duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Duyurulduğu ilk günden bu yana büyük ilgi toplayan SAP S/4HANA, SAP genelinde hızlı bir büyüme ivmesi yaratıyor. Yılın ilk çeyreğinde her bölgede bulut ve yazılım gelirleriyle iki haneli büyüme gösteren güçlü bir şirket olmaya devam ediyoruz.   Her zaman olduğu gibi müşteri odaklı stratejimizi kusursuz bir biçimde uygulamaya devam ediyoruz. SAP Mali İşler Müdürü Luka Mucic ise  “SAP’nin müşteri odaklılığı ve inovasyona yatırım ilkesi verimli sonuçlar üretmeye devam ediyor. Bulut ve yazılım gelirimizi %24 artırdık ve döviz kurlarındaki dalgalanmaya rağmen faaliyet karımızı %15 oranında artırarak ilk defa birinci çeyrekte 1 milyar Euro’yu aştık” açıklamasıyla kurumun başarısından duyduğu memnuniyeti dile getiriyor.
HANA platformu kurum için büyümeyi tetikleyen en önemli faktör olmaya devam ediyor. Bu çeyrekte, SAP HANA müşterilerinin sayısı 6,400’ü aşarak bir yıl öncesine kıyasla iki katına çıkmış bulunuyor. SAP S/4HANA’nın duyurulduğu günden bu yana yarattığı ilgi ise SAP’nin büyümesine önemli bir katkı sağlıyor. Pazara sunulduğu 3 Şubat’tan bu yana hızla kabul gören ve 370’i aşkın müşteriye ulaşan SAP S/4HANA,  dünyanın tüm bölgelerinde ve farklı endüstrilerde HANA platformunun daha yaygın kullanımına olanak sağlıyor.  
SAP HANA, ayrıca geliştirme platformu olarak da büyüme istikrarını sürdürüyor. Bir hizmet platformu olarak piyasaya sunduğumuz HANA Bulut Platformu, kurumlara SAP uygulamalarını bulut üzerinde hızlı ve kolay bir biçimde yapılandırma ve kişiselleştirme imkânı sunuyor. Hızla büyüyen bu yeni platform kısa sürede yaklaşık 1.400 müşteriye ulaştı. 
SAP İş Ağı (SAP Business Network ) kendi alanında dünyanın en geniş ağı olarak biliniyor. SAP İş Ağı segmentinin toplam geliri geçen yılın aynı dönemine kıyasla % 207 artarak (sabit kurlarda %157) 368 milyon Euro’ya (sabit kurlarda 308 milyon Euro) ulaştı.   Bu ağ üzerinde birbirine bağlı 1.8 milyon  şirket 750 milyar Dolar hacminde bir ticaret gerçekleştiriyor.  Ariba, Concur ve Fieldglass’ı tek bir faaliyet biriminde bir araya getiren SAP İş Ağı; ayrı bir iş segmenti olarak tanımlanıyor.   
 
2015’in ilk çeyreğinde bölgesel gelirlerde de istikrarlı büyüme devam ediyor
SAP, yılın ilk çeyreğinde EMEA bölgesinde hem ana faaliyet alanı hem de bulut alanında güçlü bir performans gösterdi. İngiltere’de gözlenen güçlü performans ile bulut abonelikleri ve destek gelirlerindeki %114 oranında büyüme, bulut satışlarını önemli bir rakama ulaştırdı. Beklendiği üzere, Rusya ve Ukrayna'daki makro ve siyasi ortamdan SAP faaliyetleri olumsuz etkilenirken, Almanya'da yazılım lisansı gelirlerinde elde edilen çift haneli büyüme ile birlikte EMEA'da IFRS olmayan bulut ve yazılım gelirlerinde %13 oranında bir artış yakalandı.
SAP’nin Amerika bölgesinde, IFRS olmayan bulut abonelikleri ve destek gelirleri %136 oranında büyüme gösterdi. ABD’de bulut abonelikleri ve destek gelirlerinde gözlenen üç haneli büyüme sayesinde bölgedeki IFRS olmayan bulut ve yazılım gelirleri bir önceki yıla kıyasla %34 arttı. SAP’nin Brezilya’daki performansı da yazılım lisansındaki gelirlerindeki çift haneli büyüme sayesinde tekrar büyüme trendine girdi.
SAP, Asya Pasifik ve Japonya bölgelerinde de önemli bir büyüme kaydetti. IFRS olmayan bulut abonelikleri ve destek gelirleri, Hindistan'da başarılı bir çeyrek yaşanmasının da etkisiyle %137 büyüdü.  Bölgede IFRS olmayan bulut ve yazılım gelirleri %38 oranında artış gösterdi. Japonya ise yazılım lisansı gelirlerindeki güçlü çift haneli büyüme ile dikkat çekti.
 
SAP, 2015’e yönelik finansal öngörülerini koruyor
SAP'nin bulut alanındaki güçlü büyümesine paralel olarak,  2015 yılı için IFRS olmayan toplam bulut abonelikleri ve destek gelirlerinin sabit kurlarda 1,95-2,05 milyar Euro aralığında olması bekleniyor (2014 yılında  bu rakam 1.10 milyar Euro’dur). Bu öngörülere göre üst sınırın yakalanması sabit kurlarda %86'lık bir büyümeyi ifade ediyor. Concur ve Fieldglass'ın söz konusu büyümeye yaklaşık %50 puan oranında bir katkısı olması öngörülüyor.
SAP, 2015 yılı sonunda IFRS olmayan bulut ve yazılım gelirlerinde sabit kurlarda  %8-10 aralığında bir büyüme hedefliyor (2014:  14.33 milyar Euro). Şirket, 2015 yılı için IFRS olmayan faaliyet karının sabit kurlarda 5,6 - 5,9 milyar Euro aralığında olmasını bekliyor (2014: 5.64 milyar Euro).
SAP’nin 2015 yılının tamamına ilişkin öngörüleri sabit kur rakamlarına dayansa da, gerçekleşen kurlara göre raporlanan sonuçların döviz kuru dalgalanmalarından etkilenmeye devam etmesi bekleniyor. Döviz kurlarının yılın geri kalanında da Mart 2015 ortalaması düzeyinde seyretmesi durumunda SAP’nin, 2015'in tamamında IFRS olmayan bulut ve yazılım gelirleri büyüme oranında bu kur farklılıklarından yüzde 8 ila 11 (2015 ikinci çeyrekte yüzde 10 ila 13) düzeyinde bir fayda elde etmesi bekleniyor. IFRS olmayan faaliyet karında gerçekleşen kur rakamları üzerinden belirlenen büyümenin ise yine 2015'in tümünde yüzde 10 ila 13 (2015 ikinci çeyrekte yüzde 12 ila 15) düzeyinde olumlu bir etkiye maruz kalması öngörülüyor.