Windows işletim sistemli bilgisayarların, en büyük sorunu belli bir kullanımdan sonra ağırlaşması ve yavaşlaması olarak karşımıza çıkıyor. Bu sorunun en büyük nedeni arka planda çalışan uygulamaların, işletim sistemini zorlaması.
Bilgisayarın performansını en çok etkileyen programları tespit etmek, sorunu çözmekte yardımcı olacaktır. Bu işlemin nasıl yapıldığını aşağıda okuyabiliriniz
 
SORUNUN TESPİTİ
 
-          CTRL + ALT + DEL tuşlarına aynı anda basın. Karşınıza sekmeler gelecek ve en altta yer alan GÖREV YÖNETİCİSİNİ BAŞLAT sekmesini tıklayın.
-          Karşınıza gelen ekranda İŞLEMLER sekmesini seçin.
Burada bilgisayarınızda çalışan programları ve CPU tüketim durumlarını görüyor olacaksınız.
-          Google Chrome kullanıyorsanız en çok chrome.exe dosyasını görürsünüz.
-          Eğer ki svchost.exe dosyalarını da fazlası ile görüyorsanız burada ciddi bir sıkıntı var demektir.
-          Bilgisayarınıza driver virüsü bulaşmış olabilir ya da açılışta ciddi bir sıkıntı meydana geliyor ve svchost dosyası işlemciyi çok zorluyor olabilir.



Svchost.exe sorununun çözümü ile alakalı olarak birçok farklı öneri sunulabilir, ancak biz size en kolay çözümü sunucağız. Aşağıdaki detayları uygulayabilirsiniz.
 
SORUNUN ÇÖZÜMÜ
 
1.Adım
Başlat menüsünden arama kısmına svchost şeklinde bir arama yapın. Normal şartlarda tek bir svchost.exe dosyası çıkması gerekiyor. Esas dosyamız System32 klasörü içerisinde yer alan dosyadır. Daha başka exe dosyaları varsa diğerlerini silmelisiniz.
 
2.Adım
FreeFixer adı altında ComboFix türevi bir program yer alıyor. Bilgisayarınıza buradan indirin ve baştan aşağıya tarama yapın. Açılışa yerleşen siszyd32.exe isimli bir dosya svchost dosyalarının aşırı CPU tüketimi yapmasını sağlayabilir. Tüm sorunları fixleyin.