Son günlerde kıllı telefonlar için hazırlanan takip uygulamaları hızla yaygınlaşıyor. Takip uygulamaları sayesinde sevdiklerinizi ve yakınlarınızın konumunu harita üzerinden mobil cihazlarda takip edebiliyorsunuz. Bu alanda hazırlanmış onlarca uygulama bulunuyor. Bu uygulamalardan bir tanesi de Türk uygulama geliştiricisi Emre Yıldırım tarafından hazırlandı.
 
Emre Yıldırım, Arkadaş Takip adında geliştirdiği takip uygulamasını Google Play'de yayınlayarak, akıllı cihaz kullanıcılarının beğenisine sundu. Android cihazlar için geliştirilen uygulama sayesinde, aile bireylerinizin, arkadaşlarınızın, sevdiklerinizin konumunu harita üzerinde ücretsiz olarak takip edebilirsiniz. Uygulama arkadaşlarım nerede, ailem nerede, çocuğum nerede, sevgilim nerede, telefonum nerede gibi soruları bertaraf etmek için hazırlandı.
 
Uygulama sadece eklediğiniz kişilerin sizi takip etmesine imkan veriyor, bu sayede diğer programlar gibi izinsiz şekilde konumunuzu paylaşmak zorunda kalmıyorsunuz.
 
Uygulamayı her iki taraf da kurduktan sonra, takipleşeceğiniz kişinin kullanıcı adını girerek hızlıca listenize ekleyebilirsiniz. Facebook ile uygulamaya giriş yapmış olan arkadaşlarınız sistem tarafından otomatik olarak listelenir ve bu sayede takipleşeceğiniz kişinin kullanıcı adı bilgisine olan ihtiyaç ortadan kalkmış olur.
 
Arkadaş Takip Listesi menüsü ile takipleştiğiniz kişinin son konum güncelleme zamanını ve adresini görebilirsiniz. Ayrıca kişinin son konumunu ve dilerseniz sistemde kayıtlı olan geçmiş konumlarını da harita üzerinde görebilirsiniz.
 
Arkadaş Takip Listesi menüsünden ilgili kişiye tıklayarak ulaşabileceğiniz işlem menüsü ile;
- Kişilere takma isim atayabilir,
- Yakınlık bildirimini açarak arkadaşınız, aile bireyleriniz, sevgiliniz ya da çocuğunuz size yakın bir konuma geldiğinde uyarı mesajı almayı sağlayabilir,
- Kişinin o anki güncel konum bilgisini tek bir tuşla alabilirsiniz.
 
Arkadaşlarımı Haritada Göster menüsü ile, takipleştiğiniz kişilerin son konum bilgilerini harita üzerinde görebilir, harita üzerindeki fotoğrafına tıklayarak açılacak olan detay bilgi ekranında adres, son güncelleme zamanı ve konum bilgisini görebilirsiniz.
 
Arkadaş Takip uygulaması ile takipleştiğiniz kişilerin harita üzerindeki son konumlarını detay olarak gösteren bilgi ekranında bulunan navigasyon tuşuna basarak telefonunuzdaki navigasyon uygulamasının başlamasını sağlayabilir ve yönlendirmeleri izleyerek ona en kısa yoldan ulaşabilirsiniz.
 
Kişinin telefonunda GPS devrede değil ise, baz istasyonları yardımıyla konum belirlemesi yapılır. Bu durumda, kişinin bulunduğu yere göre konum bilgisinde 1-3 km sapma olabilir. Bu yüzden, konum bilgisinin daha doğru gösterilmesi için sizin ve takip ettiğiniz kişilerin telefonunda GPS' in devreye alınmasını önerilir. Uygulamanın programlanmasında pil tüketimine çok büyük önem verilmiştir. GPS'i devreye almanız ve konum güncelleme süresini 15 dakika olarak belirlemeniz durumunda 24 saatlik zaman diliminde pilinizin en fazla %5'i uygulama tarafından kullanılır.
 
Uygulama tarafından takipleştiğiniz kişilerin konumları, takipleştğiniz kişinin seçimine göre, 15-30-45-60 dakikada bir otomatik olarak güncellenir. Eğer kişinin durum bilgisini bu süreler dolmadan almak isterseniz kişilerin üzerine tıkladığınızda açılan menüden 'güncel konum bilgisi al' seçeneğine tıklayarak o anki konumlarını anında görebilirsiniz.
 
Uygulamayı indirmek için buraya tıklayınız.