Wacom, dijital not tutma uygulaması Bamboo Paper’ı piyasadaki tüm mevcut Android, Kindle Fire ve Windows tabletler için piyasaya sürüyor. Bugün Google Play, Amazon Appstore ve Windows Store’da çıkan Bamboo Paper, tüm önde gelen mobil işletim sistemleri için mevcut olan en popüler not tutma uygulamasıdır.
 
Wacom’un, yüksek kaliteli dijital kalem girdi teknolojilerinde 30 yılı aşan deneyiminden gücünü alan Bamboo Paper, sadelik ile görsel ifade ve yaratıcı düşünce için geniş bir yelpazeye yayılan özellikler arasında doğru dengeyi kurarak, mobil cihazlarda doğal bir yazı yazma ve çizim yapma deneyimi sunan bir not tutma uygulamasıdır.
 
Wacom Tüketici İş Birimi başkanı Mike Gay, “iOS için Bamboo Paper uygulamasını yarattığımız günden bu yana müşterilerimizden çok şey öğrendik ve öğrendiklerimizi Bamboo Paper’ın yeni çoklu platform sürümünde uyguladık. Artık, bütün büyük ve yeni işletim sistemlerinde creative thinking için en iyi aracı sunabiliyoruz”, diyor. 
 
Tabletler dijital not defterlerine dönüşüyor
 
Bir toplantı esnasında not tutmak, yorum ve sözleri not almak veya bazı önemli konuları düşünürken öylesine karalama yapmak halen pek çok kişi için doğal bir eylem. Dijital bir dünyada yaşamamıza rağmen, kalem-kâğıt kullanmak bize hâlâ doğal geliyor. Araştırmalar da, el yazısı ile yazmanın ve eskiz çizmenin beynin fikirleri geliştirmesine ve birbirine bağlamasına destek olduğunu ortaya koyduğundan, bu şaşırtıcı bir tespit değil. Kalem kullanarak yazı yazmak beynimizi hızlandırmaya ve yalnız daha yaratıcı değil aynı zamanda daha verimli düşünmemize de gerçekten yardımcı oluyor.
 
iPad, Android veya Windows cihazları için geliştirilen Bamboo Paper, tabletleri sıradan bir kâğıt not defteri gibi kullanmanıza olanak verir. Bundan da iyisi, uygulamanın birden çok platformda mevcut olması düşünce, plan ve fikirleri dijital ortamda saklamanızı ve paylaşmanızı destekler. Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Wacom Ink Layer Language (WILL Teknolojisi), Wacom’un tipik, doğala yakın yazı yazma deneyimini elde etmede çok önemli bir rol oynar. WILL Teknolojisi aynı zamanda kullanıcıların işi farklı cihazlar ve işletim sistemleri arasında aynı yüksek kalitede bölüştürmesine de imkân sağlar. Bamboo Paper ile kullanıcılar artık, düşüncelerini ve fikirlerini evde dinlenirken iPad üzerine not alabilir; bununla birlikte bu notları, fikir haritalarını veya eskizleri ertesi gün ofise döndüklerinde Windows 8 dizüstü bilgisayarlarında veya masa bilgisayarlarında daha ayrıntılı biçimde işleyebilirler.
 
Mike Gay, Wacom’un bu alandaki faaliyetlerini vurgulayan stratejik fikre atıfta bulunarak, “Fikir ve notların mevcut tüm donanım veya yazılım platformlarında kusursuz bir biçimde aktarılması için bunu büyük bir adım olarak görüyoruz”, diyor. Gay’e göre, Bamboo Paper Wacom’un genel stratejisine çok kapsamlı bir biçimde ayna tutuyor; zira şirket yalnızca basit donanım veya yazılım geliştirmiyor. Mike “Yaratıcı bir dünya için, insanların düşünce ve fikirlerini ifade etmelerine, kaydetmelerine ve paylaşmalarına destek veren çözümler sunmak durumundayız,” diye altını çiziyor. Bamboo Paper, kullanımı kolay ve güçlü bir dijital tuval sunuyor. WILL, birden çok platformda işler olmanın kapılarını açıyor ve aynı zamanda son derece doğal bir his uyandırıyor. Son olarak bir başka önemli husus da şu: Bamboo Stylus ailesi (ayrıca Intuos Creative Stylus) mümkün olan en iyi yazı yazma ve çizim yapma deneyimini desteklemek için ideal.”  
 
Android ve Windows 8 için Ücretsiz Araçlar
 
Uygulamayı Android ve Windows 8 için piyasaya sürerken, mevcut tüm Bamboo Paper uygulama içi araçlarına ücretsiz erişim sağlanmasının nedeni de insanlara tam kapsamlı bir çözüm sunmak. Zaman sınırlandırması olan ücretsiz premium çizim ve yazı araçları paketini, ilk sürümü indiren herkes kullanabilecek. Pakette, müşterilerin bireysel ihtiyaç ve tercihlerini de yansıtacak şekilde sınırsız not defteri ve daha yaratıcı ifade imkânı için ek kalem ve fırçalar yer alıyor. Mike Gay sözlerine şunları da ekliyor; “Biz insanların el yazısı becerilerini dijital cihazlarda da yeniden keşfetme deneyimini tatmalarını istiyoruz. Bamboo Paper araçlarına sınırlı bir süre için tam erişim sağlamak, bu fikri desteklemek üzere atılacak doğru adım gibi görünüyor.”
 
Bamboo Paper Google Play, Amazon Appstore ve Windows Store’dan ücretsiz indirilebilir. Uygulamaya ilişkin daha fazla bilgi edinmek için lütfen http://bamboopaper.wacom.com/ adresine göz atınız.
 
Bilgi Kutucuğu: WILL – Wacom Ink Layer Language
 
WILL, kullanıcıları teknolojinin sınırlarının dışına taşıyacak evrensel yeni bir standart sunuyor. Bir bilgisayar dili olarak, insanların bu yeni standardı uygulamış her türlü cihaz üzerinde yazı yazmasını sağlıyor. Gerçek mürekkeple yazı yazma deneyimi yaşatırken, işletim sistemi ayırt etmeksizin paylaşmanızı sağlar. Donanım ve yazılımın en iyi şekilde kullanılmasını garantiler; dijital yazı yazmayı kişisel ifade ve yaratıcılığın en güçlü aracı olarak yeniden ortaya koyar. WILL, Wacom tarafından bir Yazılımcı Alet Çantası (SDK) olarak herkesin donanım veya yazılımlarına, ekosistem veya işletme altyapılarına entegre edilebilecek; herkesin aynı evrensel yazı dilini kullanmasını sağlayacak şekilde geliştirilmiştir. Ancak WILL bundan daha fazlasıdır. Pek çok platformda uyumlu bir şekilde çalışan çeşitli grafik araçları ve özelliklerine sahip bir yazı motorudur. Yenilikçi yazı veri formatı, vuruşları herhangi bir teknolojiden bağımsız bir biçimde tarif eden soyut bir dildir. WILL’in bir bölümü, donanım özelliklerini kullandırmak üzere tasarlanmış bir dizi geliştirme Uygulama Programlama Ara Yüzlerinden (API) oluşur.