Microsoft, Windows 10'un yeni bir Teknik Önizleme yapısını geliştiricilere göndermeye başladı. Yeni yapıda Action Center bizleri ilk kez karşılıyor ve bunun yanında yaklaşık 7 bin değişiklik yapıldığı söyleniyor.
 
Microsoft, değişikliklerden bazılarının Windows Insider Program yoluyla, kullanıcıların yaptığı öneriler doğrultusunda yapıldığını söylüyor. En önemli yeniliklerden biri olan Action Center, Windows 10'un önemli bir parçası olacak olan uyarıları gösteriyor ve sağ alttan erişilebiliyor. Farkedilen diğer iki yenilik, Windows Phone'daki Battery Saver ve Data Sense işlevlerinin Windows 10'a uyarlanmış olması.
 
Yeni yapıda uygulamaları monitörler arasında taşımayı kolaylaştıracak bir klavye kısayolu da bulunuyor. Windows+SHIFT+[ok tuşu] klavye kısayolunu kullanarak bu işlevden faydalanabiliyorsunuz.
 
Microsoft, Windows Feedback üzerinden 250 binin üzerinde geri bildirim aldığını, forumlarda 25.381'den fazla gönderinin, Windows Suggestion Box'ta ise 641 önerinin bulunduğunu söylüyor. Yeni yapıyla birlikte biraz risk alıp, güncellemeleri daha hızlı edinme fırsatına da kavuşuyorsunuz. Update and Recovery sayfasındaki "Preview Builds" bölümünde "fast" veya "slow" seçeneklerinden birini tercih ederek, yenilikleri daha hızlı veya yavaş almak istediğinizi belirtebiliyorsunuz. Kendinizi hızlı daireye dahil etmeniz, daha neredeyse hiç test edilmemiş, hatalı olabilecek kodları edinmeniz anlamına geliyor.
 
Yeni yapıda "geriye giden" bazı özellikler de var, ancak bunlar geçici değişiklikler ve daha sonraki yapılarda düzeltilecekler. Windows 10'un Teknik Önizleme sürümünü daha önce kurduysanız, Update and Recovery seçeneğini kullanarak yeni yapıya geçebilirsiniz. İndirme boyutunun 2GB ile 2.74GB arasında değiştiğini söyleyelim.