Microsoft, geçtiğimiz günlerde yeni işletim sistemi Windows 10'u düzenlediği özel etkinlikte duyurdu. Spartan web tarayıcısı, Cartona sesli asistan ve Xbox gibi yeni özelliklerle gelen Windows 10'un, şimdi ise teknik ön izleme sürümü yayınlandı. 
Windows 10 için yayınlanan teknik ön izleme sürümü, yeni özellikler dahil edilmiş ve Türkçe dil desteği ile birlikte kullanıma sunuldu.

Donanımhaber'de yer alan habere göre, yeni sürümde ayrıca "Action Center" adı verilen bildirim merkezinde yapılan değişiklikler de yer alıyor. Spartan ve Xbox oyunlarını diğer Windows 10 cihazlara stream ederek oynama gibi özellikler bir sonraki sürümde işletim sistemine eklenecek.

Microsoft henüz beta aşamasında olan yeni Windows sürümünü deneyim eden kullanıcıların geri bildirimleri ileterek sistemin iyileşmesine yardımcı olabilirler. Ancak henüz hataları olan Windows 10'un ana işletim sistemi olarak kullanılmaması gerektiğini hatırlatalım.

Şu an daha eski bir Windows 10 sürümü deneyen kullanıcılar Ayarlar sekmesi altında sistem güncelleme seçeneği ile son sürüme ulaşabilirler. Yeni kurulum yapacak kullanıcılar ise bu bağlantıya tıklayarak alt kısımda Türkçe seçeneği ile ISO dosyasını indirebilirler.