Microsoft'un Windows 8 işletim sistemi, kullanıcılarına bazen donma ve yavaşlama gibi sorunlar yaşatabiliyor. Windows 8'de bulunan 'Güncelleştirme ve Kurtarma' özelliği sayesinde, bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Format atmak gibi uzun bir uğraş vermeden kullanıcılara basit bir çözüm sunan 'Güncelleştirme ve Kurtarma' özelliğini kullanarak, bilgisayarınızı ilk günkü performansına kavuşturabilirsiniz. Peki 'Güncelleştirme ve Kurtarma' özelliği altında hangi ayarlar var. Gelin kısaca size bu ayarları anlatalım.



Dosyalarınız etkilenmeden bilgisayarınızı yenileyin
Bu özellik sayesinde dosyalarınızı ve verilerinizi kaybetmeden işletim sistemini yenileyebilirsiniz. Bilgisayarınızda donma yavaşlama gibi sorunlar yaşıyorsanız, fotoğraf, müzik, video ve diğer kişisel dosyalarınızı kaybetmeden bilgisayarınızı yenileyebilirsiniz. 
Dikkat: Bu adımda kurduğunuz programlar, Office uygulamaları ve Outlook siliniyor. Sonradan kurduğunuz programları tekrar kurmanız gerekiyor.
 
Fabrika ayarlarına döndürme – Herşeyi kaldırın ve Windows’u yeniden kurun
Bu adımı ise virüs, aşırı donma yavaşlama gibi durumlarda, bilgisayarınızı geri dönüştürmek veya sistemi tamamen sıfırlamak için kullanabilirsiniz. Bu adımda tüm verileriniz silinir ve bilgisayar ilk günkü gibi sıfır olur.
 
Gelişmiş başlangıç
Bu adımda ise sistemin başlangıç ayarlarını tamamen değiştirebilir veya Windows'u önceki yedeklemelerden tekrar kurabilirsiniz.
 
Windows 8 işletim sisteminde 'Güncelleştirme ve Kurtarma' özelliğine aşağıdaki adımları takip ederek ulaşabilirsiniz.

Mouse'unuzu ekranın sağına getirin ve seçenekler penceresini açın. 
Açılan pencerede AYARLAR seçeneğine tıklayın


Açılan pencerenin sol tarafındaki GÜNCELLEŞTİRME VE KURTARMA seçeneğine tıklayın


Karşınıza KURTARMA ekranı gelecektir. Yukarıda anlattığımız sıfırlama seçeneklerinden hangisi sizin için uygunsa uygulayabilirsiniz.