Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Teknokent'te, TÜBİTAK desteğiyle ocak ayında ekibiyle çalışmaya başlayan girişimci Ahmet Akkök, yaklaşık bir yıllık çalışmanın ardından cep telefonu kullanıcıları için yeni bir klavye uygulaması hazırladı. 

Birçok işlevi tuşlara yükleyen Akkök, klavyeyi kullanan kişilere doğru yazım, zaman tasarrufu, eğlence ve kolay erişim gibi uygulamalar sundu.

Şimdilik İOS işletim sistemi için hazırlanan uygulamanın, android çalışmaları devam ediyor. 

Girişimci Akkök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu'da böyle bir çalışma yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Geliştirdikleri klavyede normalde yapılan tüm işlemlerin bulunduğunu, bunun üzerine harfleri yukarı aşağı ve sağa sola çekerek farklı noktalama, sayı ve resim figürlerine ulaşıldığını anlatan Akkök, "Tuşları yukarı çekerek büyük harfler yazabiliyorsunuz. Aşağı çekerek tuşun altında yazılı olan noktalama işareti, rakam ya da resim figürlerinden birini çağırabiliyorsunuz. Bütün figürler elinizin altına geliyor. Bu da önemli bir girdi imkanı çünkü mobil telefonlarda resim figürleri çok yoğun kullanılıyor" dedi.

Klavyeyle hızlı yazan cep telefonu kullanıcılarının yanlış yazma olasılığını da büyük oranda ortadan kaldırdıklarını anlatan Akkök, artık dokunmatik klavye ve cihazların hayatın her alanına girdiğini, bu nedenle uygulamaların hazırlanmasının önem arz ettiğini söyledi. 

"En iyi uygulamalar arasında gösteriliyor"

Teknokent Müdürü Doç. Dr. Mahit Güneş ise Kahramanmaraş Teknokent'in kısıtlı imkanlarla başarılı bir şekilde çalışmasına devam ettiğini söyledi. Güneş, Akkök'ün ürettiği klavyenin Apple Store'da en iyi uygulamalar arasında gösterildiğini, bunun da önemli olduğunu ifade etti.