Microsoft, yeni işletim sistemi olan Windows 10'un kullanıcı sayısını artırmak için dikkat çekici kararlar almayı sürdürüyor. Eğer Windows 7 ya da Windows 8.1 işletim sistemi kullanıyorsanız ve otomatik güncelleştirmeler seçeneği de açıksa, önerilen yeni bir güncelleme olarak Windows 10 ile karşılaşmanız olası. Üstelik, "Hayır" deme şansınız da yok gibi.

The Verge'te yer verilen ve Microsoft tarafından da doğrulanan habere göre şu an binlerce Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcısına Windows 10 güncellemesi otomatik olarak gelmeye başladı. Güncellemeleri kabul etmeme seçeneği bulunmuyor, yani bir nevi bu güncellemeyi kurmaya mecbursunuz. Eğer sisteminizde otomatik güncelleştirmeler seçeneği kapalıysa, Windows 10'a geçmemek için biraz daha vaktiniz var demektir.

Microsoft, yalnızca bilgisayarları değil, aynı zamanda tablet ve akıllı telefonları da Windows 10'a geçirerek geniş bir ekosistem oluşturmayı hedefliyor. Daha evvel de söylendiği gibi Windows 10, firmanın son işletim sistemi. Bundan sonra da güncellemeler yayınlayarak bu sistemini geliştirmeyi hedefliyor.