Teknoloji Gündem

TikTok fenomenleri kurgusal karakter çıktı!

GENÇLERİN FAVORİSİ

Ortaya çıkan fenomen haberlerinin yanı sıra son dönemde TikTok büyümesini sürdürüyor. Özellikle pandemi döneminde kullanıcı sayısını arttıran TikTok diğer sosyal medya platformlarını geride bıraktı. Yapılan araştırmalarda gençlerin favori uygulamasının Snapchat’ten sonra TikTok olduğu, Twitter ve Facebook’un ise daha gerilerde kendine yer bulduğu ortaya çıktı.

Gençlerin yüzde 35’inin Snapchat, yüzde 30’unun TikTok, yüzde 22’sinin ise Instagram’ı tercih ettiği araştırma sonuçlarına yansıdı. Facebook’un TikTok’un birçok özelliğini kopyalaması ise TikTok’un başarısına örnek gösteriliyor.

ALINMASI İÇİN TRUMP BASKI YAPTI

TikTok’a dair ilginç bir gelişme ise geçtiğimiz günlerde yaşanmıştı. Microsoft’un CEO’su Satya Nadella, TikTok’un geçen yıl kendileriyle iletişime geçtiğini ve kendilerini satın almalarını istediğini söyledi. Şirketin sahibi ByteDance, tek çıkış yolunu olarak ABD’li yerel bir firma tarafından alınmak olarak görmüştü.

Ağustos 2020’de çıkan satın alma haberleri sonrası birçok kişi satışın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini merak ediyordu. Beyaz Saray ve Trump’ın yoğun baskılarına rağmen bu satışın gerçekleşmediğini söyleyen Nadella "Öncelikle şunu unutmamalısınız ki TikTok bize geldi, biz TikTok'a gitmedik. Sonra birçok sorunla karşılaştılar ve bizimle iş birliği yapmak istediler" dedi.

Bir yorum yazın

Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başa Dön