Akıllı telefonlar hayatımıza girmeden önce kullandığımız tuşlu telefonların günlerce süren pil ömrünü hepimiz özlüyoruz. Bu özlemimizi giderecek telefon pilleri yakında hayatımıza girebilir.



İngiltere merkezli Intelligent Energy şirketi, hidrojenden gücünü alan bir pil geliştirerek iPhone’un şarj olmadan 1 hafta boyunca çalışmasını sağlıyor. Oldukça küçük yapısıyla telefonun içerisine rahatlıkla girebilen pil küçük olmasından dolayı ayrıca Li-Ion pillerle birlikte kullanılabiliyor. Tek kullanımlık hidrojen kaynağıyla 1 hafta boyunca telefona takılarak çalışacak olan pil, bu süre içerisinde tekrar şarj edilmesine gerek duymayacak. Bu teknolojiyle ilgili düşüncelerini açıklayan Ingelligent Energy'nin CEO'su Henri Winand, "Cihazın gövdesinde büyük değişiklikler yapmadan yakıt hücresini çok ince olacak şekilde geliştirmeyi başardık. Artık insanlar şarj problemi yaşamamak için yeni bir teknolojiye ihtiyaç duyuyor, biz de bu teknolojiyi geliştirdiğimize inanıyoruz."

Pilin ilerleyen zamanlarda ciddi olarak iPhone’larda kullanılabileceği iddia ediliyor. (hatta şirketin CEO'su, Apple'la yakın bir çalışmaya başlayabileceklerine inandığını söylüyor) Diğer cihazlarla da uyumlu olması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirten şirket yetkilileri, belki de şarj probleminin kökten çözülmesini sağlayacak.