Daily Mail gazetesinin haberine göre, ABD merkezli araştırma şirketi App Annie’nin raporunda, “Dünya genelinde insanlar, 2019’a göre yüzde 30’luk bir artışla, 2021’de cep telefonlarında ortalama 3,8 trilyon saat harcadı” denildi.

En çok cep telefonu kullanan ülkeler Brezilya ve Endonezya olurken, onları Güney Kore ve Meksika izledi.

Rapor, insanların her 10 dakikanın 7’sini sosyal medya ve fotoğraf ve video paylaşım uygulamalarında geçirdiğini vurguladı. Şirket, insanların mobil bir yaşam tarzını benimsemeye ve televizyonlardan uzaklaşmaya devam etmesiyle 2021’in genel olarak rekor kırdığını bildirdi. Rapor ayrıca tüketicilerin akıllı telefon uygulamalarına bir önceki yıla göre yüzde 19 artışla 170 milyar dolar harcadığını da ortaya koydu.

Çin merkezli video paylaşım uygulaması TikTok, 2020’ye kıyasla küresel olarak yüzde 90 artış göstererek, dünya çapında en çok indirilen uygulama haline geldi.

Bu arada, dünya çapında flört uygulamalarına yapılan tüketici harcamaları 2019’a göre yüzde 55 artışla 4,2 milyar doların üzerine çıktı. Ayrıca, 2021’de yiyecek ve içecek uygulamaları, yaklaşık 194 milyar siparişle büyük bir sıçrama yaşadı.

Yenilenmiş cep telefonunda KDV yüzde 1

 

Justin Bieber neden cep telefonu kullanmadığını açıkladı