Alcatel-Lucent CEO’su Michel Combes, 4G teknolojisinin kullanıcıya yüksek hızda iletişim sağlayacağını ve mobil iletişimin biçim değiştireceğini söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Bilişim Zirvesi 2013 etkinliğine katılmak için Türkiye’ye gelen Alcatel-Lucent CEO’su Michel Combes, 2014 yılında Türkiye’de kullanılmaya başlanacak 4G teknolojisinin kullanıcıya mobil ortamda çok yüksek hızda iletişim olanağı sağlayacağını ve mobil iletişimin biçim değiştireceğini söyledi. Combes, telekomünikasyon sektörünün hızlı bir değişim yaşadığını belirterek, Alcatel-Lucent’in geliştirdiği teknoloji ve uygulamalar ile bu değişime katkıda bulunduğunu söyledi.
Alcatel-Lucent’in son dönemde bulut bilişim, IP teknolojileri, sabit ve mobil genişbant üzerine yoğunlaştığını belirten Combes, 4G ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
Kesintisiz ve hızlı
“4G teknolojisi 2G ve 3G’nin devamı değil, tamamen farklı bir teknoloji ve hizmet. 4G’de elinizin altında sabit fiber hat varmış gibi bir deneyim yaşıyorsunuz. Üzerinde çalıştığımız LTE teknolojisi ve lightRadio çözümümüz ile iletişim hızı mobil ortamda 100mbps’ye kadar çıkıyor. Bu kapasite kullanıcıya, özelikle internet üzerinden çok hızlı iletişim kurma, video, oyun, müzik indirme, internette çok hızlı sörf yapma olanağı sağlıyor.”
Combes, Alcatel-Lucent’in yaklaşık 3 yıldır mobil iletişimin en uç noktalara kesintisiz, hızlı olarak iletilmesini sağlayan küçük hücreler (Femtocell) teknolojileri üzerinde çalıştığına da değindi.
Çalışma sürüyor
“Küçük hücreler teknolojisi ile okul, istasyon, kampüs gibi geniş alanlarda, büyük ofis ve evlerde sinyalin tam anlamıyla ulaşmadığı noktalara ulaşmak, verimliliği arttırmak mümkün oluyor” diyen Combes şöyle devam etti: “1.5 ay önce İspanya’nın mobil operatörü Telefonica’nın Alcatel-Lucent teknolojisi ve ürünlerini kullanacağını duyurmuştuk. ABD ve Çin’de de operatörlerle çok sıkı bir çalışma içerisindeyiz. Verizon, ATT, China Mobile, Orange çözümlerimizi ve teknolojimizi kullanan operatörler arasında. Fransa’nın mobil operatörü Bouygues’in de 4G ve Femtocell donanımlarında ana tedarikçisi oluyoruz. Bu alanda uzun zamandır çalışıyoruz ve çok önemli deneyimlere sahibiz.”
Türkiye bizim için çok önemli
Türkiye’nin, Alcatel-Lucent için çok önemli bir ülke ve platform olduğunu dile getiren Alcatel-Lucent’in CEO’su Michel Combes, Türkiye’de 500 mühendisin Alcatel-Lucent bünyesinde çalıştığını hatırlattı. İstanbul’da
uluslararası müşterilere hizmet veren bir Teknik Destek Merkezi (TEDEMER) bulunduğunu sözlerine ekleyen CEO Michel Combes, söz konusu merkez hakkında şu bilgileri verdi:
“Teknik Destek Merkezi (TEDEMER), 128 mühendisten oluşan kadrosuyla Avrupa, Ortadoğu, Amerika ve diğer bölgelere teknik destek veriyor. Alcatel-Lucent’in dünyadaki en büyük teknik destek merkezi olma özelliğine sahip Alcatel-Lucent İstanbul TEDEMER’de ileri teknoloji ve bilgi birikimi gerektiren işler yapılıyor, küresel operatör ve telekomünikasyon altyapısı kullanan firmaların proje tecrübeleri Türkiye’ye taşınıyor.” Vatan