LTE Teknolojisinden çok daha yüksek hız ve daha düşük gecikme süreleri sunacak olan 5G için GSM operatörleri testlerine ve saha çalışmalarına hız kesmeden devam ediyorlar.

Tek bir mobil baz istasyonuyla 20 Gbps hızında indirme ve 10Gbps hızında yükleme işlemine imkan tanıyacak olan 5G ile, kilometrekare başına en az 1 milyon kullanıcıya destek verilebilecek.

5G teknolojisinin avantajları neler olacak? 5G teknolojisinin avantajları neler olacak?
4G LTE teknolojisinden çok daha yüksek hız ve daha düşük gecikme süreleri sunacak olan 5G...
ABD'nin en büyük GSM operatörlerinden birisi olan Verizon, 5G teknolojisinin sunduğu hızları gerçek hayat koşullarında test edebilmek için gerçekleştirdiği testlere bir yenisini daha ekledi.

5G, düşük gecikme süreleri ile dikkat çekiyor!

Kullanıcılara sunacağı 5G altyapısını en iyi hale getirebilmek için İsveç merkezli Ericsson ile birlikte çalışan Verizon, hem mobil hem de sabit kullanım için farklı testler gerçekleştiriyor.

ABD'nin Indiana eyaletinde bir yarış arabasına 5G anteni takılarak hareket halindeyken gerçekleştirilen testte, en düşük hız olarak 1 Gbps, en yüksek hız olarak ise 6 Gbps elde edildi.

Testi daha ilgi çekici hale getirmek için aracın camlarını kapatan ve araç üzerinde yer alan kameradan gelen görüntüyü, sürücünün sanal gerçeklik gözlüğüne aktaran Verizon, 5G'nin sunduğu oldukça düşük gecikme sürelerine dikkat çekmek istiyor.

Tabi, 5G yaygınlaştığında gerçek hayat koşullarında bu hızlara ulaşmanın en azından kısa zamanda mümkün olmayacağını düşünüyoruz.