BBC’nin haberine göre Amerikan Ticaret Departmanı, Eylül ayından beri Philadelphia’da sürdürülen ve uygulamanın Amerika’da çalışması gerekliliğini ifade eden mahkeme kararını gerekçe göstererek, daha fazla yasal gelişme sağlanana kadar yasak kararını erteledi. Karar hiç kuşkusuz 100 milyona yakın kullanıcıyı sevince boğdu.

Eylül ayında uygulamanın sahibi Çinli ByteDance, Walmart ve Oracle ile TikTok’un ABD’deki varlıklarını TikTok Global isimli yeni bir oluşuma aktarmak için anlaşmaya varmıştı. ABD Başkanı Donald Trump da anlaşmayı geçici de olsa desteklediğini ifade etmişti. Ancak Salı günü firma, Washington yönetiminden konuyla ilgili iki aydır herhangi bir dönüş almadığını ifade etmişti.

Başkan Trump TikTok’un ABD’li bir firmaya satılmasını gerektiğini ifade etmişti. Ayrıca hem Trump hem de Başkan Yardımcısı Mike Pompeo, uygulamanın birçok kez kullanıcı verilerini Pekin yönetimine aktarabileceğini söylemişti. Ancak konuyla ilgili herhangi bir kanıt sunmamıştı.

Firma konuyla ilgili iddiaları her zaman reddederken, diplomatik bir anlaşmazlığın sonucunda Hindistan’da yasaklanmıştı.

Zoom’dan kullanıcı güvenliği için yeni açıklama!

NASA'dan uyarı: Uydu takımları felakete yol açabilir

Netflix'ten TikTok benzeri yeni özellik

Pandemi döneminde siber suçlar ve sahtecilik arttı