TEKNOLOJİGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ 

LOS ALTOS, Kaliforniya (AP) - Taşınabilir Belge Biçimi teknolojisinin veya PDF'lerin geliştirilmesine yardımcı olan büyük yazılım şirketi Adobe Inc.'in kurucu ortağı Charles "Chuck" Geschke 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Şirket, Los Altos'un San Francisco Körfez Bölgesi banliyösünde yaşayan Geschke'nin Cuma günü hayatını kaybettiğini açıkladı.

Adobe CEO'su Shantanu Narayen, şirketin çalışanlarına bir e-postada, "Bu, tüm Adobe topluluğu ve onlarca yıldır rehberlik ettiği ve kahramanı olduğu teknoloji endüstrisi için büyük bir kayıp" dedi.

Narayen, “Adobe'nin ortak kurucuları olarak Chuck ve John Warnock, insanların yaratma ve iletişim kurma biçimlerinde devrim yaratan çığır açan bir yazılım geliştirdiler” diye konuşarak ekledi: “İlk ürünleri, metin ve görüntüleri kağıda basmak için radikal yeni bir yol sağlayan ve masaüstü yayıncılık devrimini ateşleyen yenilikçi bir teknoloji olan Adobe PostScript'ti. Chuck, şirkete inovasyon için amansız bir girişim başlattı ve her yerde bulunan PDF, Acrobat, Illustrator, Premiere Pro ve Photoshop gibi en dönüştürücü yazılım icatlarından bazılarına yol açtı. "

Mercury News'in bildirdiğine göre, Geschke, Carnegie Mellon Üniversitesi'nden bir doktora kazandıktan sonra, Warnock ile tanıştığı Xerox Palo Alto Araştırma Merkezi'nde çalışmaya başladı. İkisi, birlikte yazılım geliştiren Adobe'yi kurmak için 1982'de şirketten ayrıldılar.

2009 yılında Başkan Barack Obama, Geschke ve Warnock'a Ulusal Teknoloji Madalyası'nı verdi.

Mercury News'e göre 1992'de Geschke bir kaçırılma olayından sağ kurtuldu.Bir sabah işe gelen iki adam Geschke'yi silah zoruyla yakaladı ve onu dört gün boyunca Hollister, Kaliforniya'ya götürdü. The Associated Press'in bildirdiğine göre, 650.000 dolarlık fidye parasıyla yakalandıktan sonra polise Geschke'ye esir tuttukları sığınağı gösterdi.

Beğeni almayan anıları hatırlamak istemiyoruz

 

Teknoloji devleri arasında soğuk savaş

 

Dijital ayak izi nasıl silinir?