Birçok kişinin merak ettiği akıllı telefon markalarının lideri uzun araştırmalar sonucunda ortaya çıktı. Çin akıllı telefon pazarı bu alanda lider üreticilere sahip. 2021 yılının lideri ise aslında tüm dünyanın akıllı telefon devi oldu. Neredeyse bütün üreticiler Çin merkezli olarak üretim yapıyor.

ABD şirketi olan Apple bile üretimini Çin merkezli olarak yürütüyor. Her ne kadar şu sıralar Hindistan ve diğer başka ülkelere üretim kaldırılsa bile yine de Çin Merkez konumda yer alıyor. Counterpoint Research tarafından tamamlanan araştırma raporları ortaya çıktı.

2021 yılının 13. haftasında Vivo bir ilki başardı. Buna göre daha önceden lider olan Oppo geri plana düştü. Şu anda pazar payı yüzde 24 oranında olan Vivo zirvede bulunuyor. Uzun bir süre daha buradan çıkmayacak gibi görünüyor.

Akıllı telefon pazarının önceki lideri olan Oppo ise yüzde 21 pazar payına sahip ve muhtemelen bu pek kabul edilebilir değil. Eski lider olan Huawei ise şu anda kendisinden hiç bahsettirmiyor. ABD yasakları nedeniyle devasa bir çöküş yaşayan Huawei ne yazık ki kendisine üst sıralarda yer bulamadı.

Vivo tarafından geliştirilen NEX, X, S, Y serileri ile alt markası iQOO böyle bir başarı elde edilmesinde önemli paya sahip. Özellikle kamera detayları bu markayı ön plana çıkarıyor.

Çinli cep telefonu devi Vivo Türkiye’de

 

Vivo, resmen Türkiye'ye geliyor

 

Vivo Z1i satışa sunuldu