Amazon, Kuiper Projesi için atılımlarına devam ediyor. Şirket, şimdi de proje için dünya yörüngesindeki uydulardan internet bağlantısı sağlamaya çalışan bir çalışan ekibini Facebook‘tan satın aldığını bildirdi.

The Information‘ın haberine göre Amazon, Nisan ayında Kuiper Projesi üzerinde çalışmak üzere bir düzineden fazla çalışanı açıklanamayan bir meblağ karşılığında Facebook’tan aldı. Bir Facebook sözcüsü, gelişmeyi The Information’a doğruladı.

Facebook, kendi projesini 2018’de başlatmıştı

Hareket, Facebook’un kendi uyduları aracılığıyla uzak bölgelere internet bağlantısını sağlama çabalarına son veriyor. 2018 yılında girişimi onayladığında Facebook, internet bağlantısının olmadığı bölgelere geniş bant bağlantısı getirmeyi mümkün kılacağını iddia etti. Facebook projesini sonlandırmadan önce benzer amaçlar için insansız hava araçlarını kullanmaya çalıştı.

Amazon ise uydu üzerinden internet sağlama hedeflerini 2019’da duyurdu. Şirket, 2029 yılına kadar 3 bin 236 uyduyu düşük dünya yörüngesine fırlatmak için 10 milyar dolar yatırım yapmayı hedeflediğini söyledi. Amazon ağı işletmek için geçen yıl FCC onayını aldı ve 2026 yılında uydularının yarısını fırlatacağını açıkladı. Bunun yanında şirket, projesi için 500 çalışanı olduğunu da ifade etti.

Geçen yılın sonralarında Amazon, müşterilerinin uydu internet hizmetinden faydalanmaları için kullanacakları anten tasarımını açıkladı. Nisan ayında ise roket operatörü United Launch Alliance ile dokuz fırlatma için anlaşma sağladığını doğruladı. Ancak bu fırlatmaların ne zaman gerçekleşeceğine dair bir zaman çizelgesi paylaşılmadı.

Amazon, film devini satın aldı