Son günlerde gündemden düşmeyen Pegasus casus yazılımının arkasındaki şirket NSO Group ile yaşanan gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Medya kuruluşlarının yakından takip ettiği şirket, her ne kadar konuyla alakalı açıklama yapsa ve şeffaflık raporu yayınlasa dahi sular henüz durulmuş değil.

NSO Group’a bir darbe de Amazon’dan

Hal böyle olunca, NSO Group’a sunucu hizmeti sağlayan Amazon‘dan da hamle gecikmedi. Dünya devi şirket, Amazon Web Services şirketi ile hizmet sağladığı NSO Group’un servis altyapısını ve hesaplarını kapattığını açıkladı.

NSO Group’a karşı attıkları adım hakkında Motherboard isimli bir haber sitesine e-posta gönderen AWS sözcüsü, “Bu olayı öğrendiğimizde, ilgili altyapıyı ve hesapları kapatmak için hızlı davrandık” dedi.

İsrail merkezli NSO Group’a ait Pegasus casus yazılımı, ortaya çıkan bilgilere göre bir Android ve iOS telefona sızdığı anda telefonun tüm hakimiyetini ele geçiriyor. Cihazın kamerasından, mikrofonuna kadar birçok işlevini kullanıcının haberi dahi olmadan erişen yazılım, pek çok ülke istihbaratı tarafından kullanılıyor.

The Guardian’ın yayınladığı habere göre casus yazılımı kullanan ülkeler arasında Meksika, Hindistan, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan gibi ülkeler yer alıyor.

Ortalığı çalkalayan bu casus yazılım hakkında hala yeni şeyler öğrenilmeye devam etse de uygulamanın arkasında görünmeyen bir dağ olduğu kesin. İsrail merkezli bir şirkete ait olan bu uygulama hakkında ilerleyen günlerde nasıl bir yol izleneceği ise merak konusu.

Amazon, film devini satın aldı

 

Amazon'da sular durulmuyor! Yöneticiden itiraf...