Anadolu Üniversitesi Microsoft Türkiye ile yaptığı işbirliğiyle yazılımla ilgilenen öğrencilere yönelik özel olarak kurgulanmış projenin duyurusunu gerçekleştirdi. Proje, Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin uygulama geliştirme becerilerinin geliştirilmesi amacıyla Açık Akademi eğitimlerinden yararlanmaları ve Dreamspark üyeliği ile tüm uygulama geliştirme araçlarına ücretsiz olarak ulaşmasına imkan sağlıyor. İşbirliği kapsamında Anadolu Üniversitesi öğrencileri Microsoft üretkenlik çözümlerinden Office 365’ten de ücretsiz olarak yararlanabilecekler.
Öğrenciler ayrıca Microsoft Türkiye’nin sosyal sorumluluk projesi olan Açık Akademi (http://www.acikakademi.com) internet sitesi aracılığıyla yazılım geliştirme konusunda eğitim alma imkânı bulacaklar. Bu eğitimlerde öğrenciler, çevrimiçi sınıflarda etkileşimli olarak uygulama geliştirmenin tüm inceliklerini öğrenme fırsatını yakalayacaklar.
Öğrenciler, eğitimlerinde kullanmak üzere Microsoft’un DreamSpark web sitesi (http://www.dreamspark.com) üzerinden Visual Studio 2013, SQL Server 2014, Windows Server ve birçok yazılım-uygulama geliştirme programını ücretsiz olarak temin edebilecekler.
Dreamspark üzerinde öğrencilere özel sunulan fırsatlardan yararlanmak için öğrencilerin anadolu.edu.tr uzantılı mail adresleriyle sisteme kayıt yaptırmaları yeterli olacak.
Açık Akademi eğitimlerine katılmak için öğrencilerin yapmaları gereken tek şey, Anadolu Üniversitesi’nin kendilerine sağladığı “anadolu.edu.tr” uzantılı mail adresleriyle www.acikakademi.com internet sitesine kayıt olmak. Üç farklı seviyede tasarlanan eğitimlerden yazılım dünyasına yeni giriş yapan öğrencilerin yanında daha üst seviyede profesyonelleşmiş ve hâlihazırda uygulama geliştiren öğrenciler de yararlanabilecek.
 
Uygulama Geliştirenler Yarışmayla Yeteneklerini Sergileyecek
 
Proje kapsamında ayrıca Microsoft Türkiye ve Anadolu Üniversitesi, öğrencilere özel bir de uygulama geliştirme yarışması düzenleyecek. Öğrencilerin geliştirdikleri ve Windows Mağazası’nda kullanıcıların erişimine açılacak olan uygulamalar arasından seçilecek olan başarılı uygulamalar çeşitli ödüller kazanma fırsatını bulacak.
Bu sosyal sorumluluk projesiyle yazılım dünyasının ihtiyaç duyduğu pek çok farklı kademeden işgücünün oluşturulmasına katkı sağlamak ve katılımcılara kendilerini geliştirebilecekleri bir fırsat penceresi sunmak hedefleniyor.
 
Daha İyi Bir Gelecek Adına Atılmış Önemli Bir Adım
 
Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç, projeye dair şunları söyledi:
“Anadolu Üniversitesi, Türkiye’de eğitim konusunda son derece yenilikçi ve teknolojiyi hızla benimseyen çok önemli bir kurum. Milyarlarca dolarlık uygulama pazarından Türkiye’nin daha fazla pay alması amacıyla, 2 yıl önce başlattığımız Türkiye’nin ilk ücretsiz çevrimiçi uygulama geliştirme okulu Açık Akademi’yi, tüm Anadolu Üniversitesi öğrencileriyle tanıştıracak bu projede yer almaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerin yazılım ve uygulama geliştirme alanında başarılı olabilmeleri ve bu alandaki potansiyelden azami ölçüde yararlanabilmeleri için doğru araçlara sahip olmaları ve doğru becerileri kazanmaları gerekiyor. Dreamspark üyeliğiyle öğrencileri bu imkanlara kavuşturarak, Anadolu Üniversitesi ile birlikte geleceğe dair önemli bir yatırım yapmış olduk. Ayrıca yine Anadolu Üniversitesi’nin katkılarıyla özellikle iş üretkenliği alanında olmazsa olmaz çözümlerimizden Office 365’i Anadolu Üniversitesi’nin tüm öğrencilerine ulaştırdık. Tüm bunların sağlayacağı katkıların çok büyük olacağına inanıyor, bu güzel projeden dolayı Anadolu Üniversitesi’ni tebrik ediyorum.”