Mayıs ayında Apple, iOS 14.5 güncellemesiyle bir dizi emojileri cihazlarına getirmişti. Ancak bunlar Android kullanıcıları tarafından erişilemiyordu. Şimdi ise WhatsApp beta sürümüyle bu emojileri uygulamaya ekledi.

WhatsApp emojilerin yanında pek çok özellik de sundu

WhatsApp geçtiğimiz günlerde bir kez görüntüle ve kaybolan fotoğraf gibi çeşitli seçenekleri kullanıcılara sunarken çoklu cihaz desteği ve şifreli yedeklemeler gibi yeni özellikler üzerinde çalışmaya başladı. Şimdi ise beta sürümüne yeni emojiler ekleyerek tekrardan gündeme geldi.


WABetaInfo’nun raporuna göre kullanıcıların emojilere erişebilmesi için WhatsApp‘ın sürümünü 2.21.16.10 betaya güncellemesi gerekiyor. Güncelleme sonrası yeni emojiler telefonlarına eklenecek.

Eklenen emojiler için sistem genelinde de bir destek sağlanabilir. Google‘ın Android 12 ile birlikte desteği getirmesi bekleniyor.

iOS 14.5 emojilerine Android tarafından destek gelmedi

Bu yılın başlarında Apple, iOS 14.5‘i piyasaya sürdü. Bununla birlikte çokça yeni emoji ekledi. Eklenen emojiler arasında ateşli kalp, nefes veren bir yüz ve Emoji 13.1 güncellemesinden birçok emoji yer alıyor. Ancak bu henüz Android ekosistemi tarafından resmi olarak destek almadı. Bu yüzden de Android kullanıcıları henüz bu emojilere erişim sağlayamadı.

iPhone kullanıcıları sistemlerini iOS 14.5‘e güncellemelerinin ardından sistem genelinde yer alan emoji desteği sayesinde WhatsApp dahil olmak üzere klavyelerinde 217 emoji bulunuyordu. Ancak yine Android 11‘in en son sürümü bile bu emojileri desteklemediği için erişim sağlanamadı. WhatsApp bunun üzerine emojileri Android’e de doğru şekilde eklemek için uygulamasını güncelledi.

Sizler WhatsApp‘ın beta sürümüyle gelen emojiler hakkında ne düşünüyorsunuz? En çok kullandığınız emoji hangisi? Gelmesine sevindiğiniz bir emoji var mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Facebook, WhatsApp mesajlarını okumak istiyor

 

Instagram’dan kullanıcıları koruyacak yeni özellik

 

Robotlar tarlada çalışacak