Geçtiğimiz günlerde Google, Google Play oyunlarının bilgisayarda resmi bir şekilde oynanabilmesine olanak sağlayan Google Play Games PC’yi 5 ülkede kullanıma açmıştı. Bununla yetinecek gibi görünmeyen Google, WebTekno'dan Ahmet Batuhan Karataş'ın haberine göre vizyonunu epey büyütmüş durumda.

Google, tüm Android uygulamalarının her platformda resmi bir şekilde çalışmasını sağlamak için bir proje geliştiriyor. Şirket, Android geliştiricilerine uygulamalarını her platformda düzgün çalışmasını sağlayacak bir araç sunmaya hazırlanıyor.

Google’ın yeni cihazlar arası yazılım geliştirme kiti

Bir blog gönderisinde Google, geliştiricilerin uygulamalarının Android cihazlarda ve Android olmayan telefonlarda, tabletlerde, TV'lerde, arabalarda düzgün çalışmasını sağlamak için ihtiyaç duydukları araçları içeren yeni bir cihazlar arası yazılım geliştirme kitini ve daha fazlasını piyasaya sürdüğünü belirtti.

Yeni yazılım geliştirme kiti, geliştiricilerin uygulamalarıyla üç önemli şey yapmasına olanak sağlıyor: Yakındaki cihazları keşfetme, cihazlar arasında güvenli bağlantılar kurma ve bir uygulamanın deneyimini birden fazla cihazda barındırma. Google'ın geliştirdiği yeni cihazlar arası yazılım geliştirme kiti, çoklu cihaz bağlantısı sağlamak için Wi-Fi, Bluetooth ve ultra geniş bant kullanıyor.

Cihazlar arası yazılım geliştirme kiti şu anda geliştirici önizlemesinde mevcut ve şimdilik yalnızca Android telefonlar ve tabletlerde çalışıyor ancak Google, önünde sonunda desteği iOS ve Windows dahil olmak üzere birçok platforma genişletmek istiyor. Ancak bunun ne zaman olacağına dair bir haber yok.

Eski Google CEO'su Schmidt: Yapay zekâ nükleer silahlar kadar güçlü

Sistem çöktü: Google özür diledi!

Google Haritalar'dan yeni 3 boyutlu özellik

Android uygulamalarına dikkat! İşte cihazlardaki 70 kötü amaçlı uygulama

Android uyarı verdi: hemen güncelleyin...

Google’dan Android kullanıcılarına virüs uyarısı