Dünyanın en değerli teknoloji şirketi olan Apple'ın geçmişte ürettiği bilgisayarlar da antika değerleri nedeniyle halen ilgi görüyor. Markanın ilk kurulduğu yıllarda üretilen sınırlı sayıdaki bilgisayar zaman zaman açık artırmalarda yeni sahiplerini bulunuyor. Bunlardan biri de önümüzdeki günlerde ABD'de gerçekleştirilecek.

Antika Apple-1 açık artırmada satılacak
Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından 1970'li yıllarda üretilen ve bugünkü Apple MacBook'ların atası olan ilk Apple-1 modelleri, şimdilerde yüksek fiyattan alıcı buluyor.

1970'li yıllarda 200 adet Apple-1 üreten ikili, bunlardan çalışan yaklaşık 60 tanesiyle halen geçmiş günleri anımsatıyor. Şu an halen çalışan bu 60 adet Apple-1 açık artırmalarda yüksek fiyatlara satılıyor.

Bu açık artırmalardan biri de Apple-1 modeli için ABD'nin Boston şehrinde düzenlenecek. 25 Eylül 2018 tarihinde yapılacak olan açık artırmada anakart, güç ünitesi, klavye ve bir monitörden oluşan Apple-1 satışa sunulacak. Halen çalışan bu çalışan Apple modeli için belirlenen fiyat ise 300 bin dolar. Ancak müzayedede fiyatının 400 bin dolara kadar çıkacağı düşünülüyor.