The Guardian'ın haberine göre, Musevi Öğrenci Birliği tarafından açılan 50 milyon dolarlık dava sonucunda Twitter, Fransız yasaları gereğince ''nefret suçu'' kapsamına giren tweetleri atan kişi ve grupların kimliklerini açıklamak durumunda kaldı. Fransız Musevi Öğrenciler Birliği ve diğer insan hakları organizasyonlarının bu yöndeki çabaları geçtiğimiz yılın kasım ayından bu yana devam ediyordu. Bir süre yoğun biçimde devam eden anti semitik tweetler ve #eniyimuseviölümusevi başlıklı hashtagler (etiket) altında atılan tweetler, Twitter'a şikayet edildi.
Fransız Mahkemesi, bunun üzerine Twitter'a bu tweetlerin soruşturma altında olduğunu bildirdi. Bu tweetleri silen Twitter, Fransa kökenli kişilerin attığı ırkçı ve nefret suçu içeren tweetlerin Fransız yasalarına aykırı olması gerekçesiyle bu kişilerin kimliklerini hükümete verdi. ABD vatandaşı olanların ise Amerikan mahkemelerinden böyle bir karar çıkarılması gerektiği için kimlikleri açıklanmadı. Twitter’dan yapılan açıklamada mikro blog sitesinin ırkçılığa ve antisemitizme karşı mücadeleye UJEF ile birlikte katkı sağlayacağı belirtilirken, yasadışı tweet’lerin raporlama prosedürünün geliştirilmesi için gereken çalışmaların yapılacağı ifade edildi.
UJEF geçtiğimiz mart ayında Twitter hakkında verilen yargı kararına uymadığı gerekçesiyle tekrar yasal yollara başvurmuş, Twitter’ın bilgileri paylaşması yönündeki karar için mahkemeye yaptığı itiraz ise haziran ayında reddedilmişti.
Tarafların anlaşmaya varmasıyla birlikte Twitter Fransa’da karşısına çıkabilecek olan yasal yaptırımlardan kurtulurken, UJEF de kazandığı tazminatları hayır kurumlarına bağışlayacağını açıkladı.