Yeni dönemde kendi yazılımları ile birlikte işlemcilerini de üretecek Apple, son yıllarda yaşanan teknoloji savaşları içinde kendine yetebilen yapısı ile öne çıkmayı planlıyor. Bu hamlesi ile teknoloji tarafında tüm bilgi birikimi kendi bünyesinde tutsa da Apple, üretim tarafından yine bir Asyalı üreticiye, Tayvan merkezli TSMC yarı iletken üreticisiyle çalışacak.

Apple A14X işlemcisi için yılın son çeyreğini belirledi

WWDC’de Apple, geliştiricelere yeni dönemde Intel’in x86 tabanlı işlemcilerini bırakıp kendi ARM tabanlı işlemcilerine geçeceğini aktarmış. Bu gelişmenin ardından Apple’ın A14 yongasına dayanan 3 farklı Mac işlemcisi üzerinde çalıştığı söylentileri ortaya atılmıştı.

Digitimes’ın yayınladığı haber göre yeni Apple A14X işlemcisi için bu yılın son çeyreğinde üretime başlayacak. En yeni Macbook ve iPad Pro modellerinde yer alması beklenen yeni ARM tabanlı işlemcilerin, tek tedarikçisi olabilmek için Apple, bu işe 25 milyar dolarlık bir bütçe ayırmak zorunda kalmış.

Son olarak The China Times ise yeni işlemcilerin 15-20 saat arasında bir ömrü sunması beklenen, hafifliği ile ön plana çıkacak 12 inçlik bir Macbook modeli ile kullanıma sunulabileceğini söylüyor.

Her 45 internet aramasında bir ağaç yetişiyor