Tim Cook, CNBC’de yayınlanan Mad Money adlı programda Jim Cramer’ın sorularını yanıtladı. Cook, programda iPhone XR satışları, Apple’ın giyilebilir ürünleri, şirketin gelecekte sunacağı servisler ve sağlık hizmetleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Cramer, Cook'a Apple'ın servislerini nasıl daha da büyütmeyi planladığını sorduğunda, "Belki de şirketin %40’ına kadar." yanıtını aldı. Her zamanki gibi Cook spesifikasyonlara girmedi, ancak Apple'ın bu yıl gelecekteki servisler sektöründe yeni teklifleri olduğunu söylemişti:

"Apple servislerde, bu yıl yeni hizmetleri duyurduğumuzu göreceksiniz. Daha fazla şey gelecek. Ne olduklarını sana anlatmak istemiyorum ama benzeri şeyleri olmayacak. Onlar gerçekten çok iyi hissettiğimiz ve yıllardır üzerinde çalıştığımız şeyler."

Bazı söylentilere göre Apple, Texture dergi platformunu kullanarak ücretli bir haberaboneliği servisini kullanıma sunacak. Ayrıca Apple, orijinal video içeriği geliştirmeye devam ediyor ve bu içeriğin 2019 yılı içinde lanse edilmesi bekleniyor.

Cook, Apple’ın insanlığa en büyük katkısının ne olduğu ile ilgili soruya sağlık hizmetleri olduğunu söyledi ve sağlık bakımına olan ilgisinin arttığını belirtti.

"Bizim işimiz her zaman insanların hayatlarını zenginleştirmek oldu. Watch, ResearchKit ve CareKit ile insanların sağlık kayıtlarını iPhone'larına taşıdık. 

Bu, insanlar için çok önemli bir şey. Demokratikleştiriyoruz. Kurumda olanları alıyor ve bireyin sağlığını yönetmesine güç veriyoruz."(Milliyet/Onur Binay)