Alınan bilgilere göre Apple, işlemci üretim ortağı TSMC ile birlikte 3 nm işlemci üretimi üzerinde ciddi çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu işlemcilerin ilk olarak 2021 yılında kendini göstereceği, ancak tam kapasiteli üretimlerinin 2022 yılına uzayacağı ifade ediliyor. 3 nm üretim bandından çıkacak bu işlemcinin ise Apple tarasımı olan A16 ismini taşıması bekleniyor.

İddialara göre hem 2022 iPhone hem de 2022 iPad modellerinde Apple A16 işlemci kullanılacak. Sektördeki bazı yorumlara göre de Apple, bu hamlesi ile piyasada yer alan ilk 3 nm işlemcili mobil cihazları da gündeme getirecek olabilir.

Bunlara ek olarak yeni nesil iPhone modellerinde kullanılacak mevcut 5 nm işlemci üretim sürecinin iyileştirilmiş hali olan 5 nm Plus ile ilgili de çeşitli ifadeler bulunuyor. Anlaşılan o ki Apple, 3 nm mobil işlemci öncesinde 5 nm tarafında da önemli bir iyileştirme hazırlamış durumda. Bu işlemcilerin iPhone 12 modellerinde Apple A14 ismi ile kendini göstermesi de mümkün olabilir.

Son olarak belirtmek gerekirse 5 nm seviyesinden 3 nm üretim bandına geçilmesi, mobil işlemcilerin daha yüksek işlem gücü sunması ile birlikte daha verimli bir hale gelmesine de vesile olacak.