Apple dün yaptığı açıklamada, kullanıcılara sunmaya hazırlandığı yeni hizmetin cihazların gizlilik özelliği üzerindeki bazı olumsuz etkilerinden duyulan endişelerden dolayı, tartışmalara yol açan çocuk cinsel istismarı tespit etmek için geliştirdiği yeni hizmetini kullanıma sunma planlarını ertelediğini duyurdu.

Şirketin web sitesinde yayınlanan açıklamada “Müşterilerden, hukukçulardan, araştırmacılardan ve diğerlerinden gelen geri bildirimlere dayanarak, kritik öneme sahip bu çocuk güvenliği özelliklerini yayınlamadan önce girdi toplamak ve iyileştirmeler yapmak için önümüzdeki aylarda ek zaman ayırmaya karar verdik” denildi.

AFP’nin haberine göre son yıllarda satışlarını artırmak için kullanıcı verilerini koruma becerisini öne çıkaran Apple, Ağustos ayının başlarında, bir aile aboneliğine bağlı olan çocuk hesapları için iCloud ve sohbet hizmeti iMessage sunucusunda cinsel içerikli ve çocuklarla ilgili görüntülerin daha iyi izlenmesine olanak sağlayan yeni bir hizmet ortaya çıkarmıştı.

Apple, yeni algoritmaların sistemi daha az güvenli veya gizli hale getirmediğini ve cihazlarının ve hizmetlerinin gizlilik özelliğini etkilemediğini söylemişti. Ancak kripto ve gizlilik uzmanları, bu tür bir aracın başka amaçlar için kullanılabileceğinden Apple'ın uçtan uca şifreli mesajlaşma sistemini, yalnızca ABD’de değil, tüm dünyada ihlallere ve sapmalara karşı savunmasız olacak bir izleme ve sansür altyapısıyla değiştirmesinden korkuyorlar.

Bu teknolojilere karşı, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ve istihbarat servisinin kapsamlı izleme listelerini ortaya çıkaran ABD Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nın eski bir görevlisi olan Edward Snowden da dahil olmak üzere 7 bin 700'den fazla kişiden imza toplandı.

Apple başlangıçta ABD’deki iPhone, iPad, iWatch ve iMac cihazlarındaki işletim sistemlerinde yapılacak güncellemeler üzerine yeni hizmetiyle çalışmaya başlamayı planladığını açıklamıştı. Apple, bu planı erteleyerek, birçok cephede saldırı altında olduğu ve birçok ülkedeki düzenleyici kurumlar ve mahkemelerin baskısıyla karşı karşıya olduğu bir dönemde eleştirmenlerine yeni bir taviz vermiş gibi görünüyor.

Siber güvenlik firmaları şifreleri yok etmek istiyor

 

İOS'tan Android'e taşıma özelliği geldi

 

Apple'dan sonra Google da kendi işlemcilerini üretecek!