İngiltere’nin Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA), Japonya’da benzer bir soruşturmanın başlatılmasından sadece bir gün sonra, bugün Apple ve Google’ın mobil ekosistemlerdeki “ikiliği” hakkında bir soruşturma başlattığını duyurdu.

Apple ve Google ortaklığı soruşturulacak

İngiltere Rekabet ve Piyasalar Otoritesi, iOS ve Android işletim sistemlerinde yer alan App Store ve Google Play Store’dan indirilebilen Safari ve Chrome gibi web tarayıcıları dahil olmak üzere işletim sistemlerinin etkileşimli çalışması konusunda Apple ve Google’ın “etkili ikili çalışmasını” daha yakından inceleyecek.

CMA, “mobil ekosistemleri“, “tüketicilerin çeşitli ürünlere, içeriğe ve hizmetlere erişebildiği ağ geçitleri” olarak tanımlıyor; bu da, araştırmanın fitness takibinden akıllı ev cihazlarına kadar bir dizi hizmet ve ürünü kapsayacağı anlamına geliyor.

CMA, bu durumun bir sonucu olarak tüketicilerin “çok çeşitli alanlarda hedefini kaybedebileceğini” ve bunun “inovasyonun azalmasına” ve “tüketicilerin daha yüksek fiyat ödemesine” yol açabileceğini söylüyor. Soruşturma, şirketlerin pazar gücünün uygulama geliştiriciler ve reklamcılar gibi diğer işletmeler üzerindeki etkisini de inceleyecek.

CMA, Apple’ın “App Store” politikalarını bir süredir zaten araştırıyordu, ancak mobil ekosistemlere yönelik bu araştırma daha kapsamlı olacak. Pazar araştırmaları, Birleşik Krallık’taki hükümete veya diğer kurumlara tavsiyelerde bulunabilecek, işletmelere ve tüketicilere rehberlik edebilecek. Ayrıca İngiltere, Dijital Piyasalar Birimi adı verilen dijital pazarlar için yeni bir rekabet düzenleyici otorite kurma sürecini yürütüyor.

NFT çılgınlığına Sir Tim Berners-Lee de katıldı!

 

Ünlü isimden Zuckerbeg'e büyük şok

 

Yeni bir meydan okuma trendi! Mavi keklerin sırrı ne?