Apple'ın uzun süredir Apple Watch modellerine kan şekeri ölçme teknolojisi üzerinde çalıştığı biliniyordu. Bugün ortaya çıkan haberlere göre teknoloji devi, bu konuda büyük bir ilerleme kaydetti.

Apple'ın önünde hâla uzun bir süreç var, ancak söz konusu sistem hayata geçerse milyarlarca dolarlık bir sektörü alt üst edebilir.

Şu anda kabaca 10 Amerikalıdan 1'i şeker hastası ve genellikle kan örneği almak için deriyi delen bir cihaz kullanıyorlar.

Apple ise, silikon fotonik olarak bilinen bir çip teknolojisi ve optik absorpsiyon spektroskopisi adı verilen bir ölçüm süreci kullanarak farklı bir yaklaşım benimsiyor.

Uygulanan sistem ile birlikte, glikoz tarafından emilebilen interstisyel sıvının (kılcal damarlardan sızan maddeler) bulunduğu derinin altındaki bir alana belirli dalga boylarında ışık yaymak için lazerler kullanılıyor. Işık daha sonra glikoz konsantrasyonunu gösterecek şekilde sensöre geri yansıtılyor. Daha sonra bir algoritma, bir kişinin kan şekeri seviyesini belirliyor.

Şirket, son on yılda kan şekeri ölçme teknolojisini yüzlerce insan üzerinde test etti. Kendi teknolojisini standart testlerle karşılaştırdı.

Gizli projenin üzerinde 12 yıldır çalışılıyor. Konuya yakın kaynaklara göre, Apple'ın sistemi artık konsept kanıtlama aşamasında kabul ediliyor.

Şirket, teknolojinin uygulanabilir olduğuna ancak daha pratik bir boyuta küçültülmesi gerektiğine inanıyor. Mühendisler, bir kişinin pazısına bağlanabilen bir iPhone boyutunda bir prototip cihaz geliştirmek için çalışıyorlar.

Meta binlerce kişiyi daha işten çıkarmayı planlıyor

 

Gagalı balinalar deprem kurbanı mı?

 

İlk nesil iPhone binlerce dolara alıcı buldu