Avrupalı ülkeler Apple’a eski iPhone bataryalarının ömrü hakkında yanıltıcı bilgiler verdiği için 217 milyon dolarlık dava açtılar.

Beş Avrupa tüketici organizasyonu, şirkete Belçika ve İspanya’da dava açarken İtalya ve Portekiz’de ise dava sürecine hazırlanıyor. Davalar ise çeşitli iPhone 6 cihazlar ile ilgili.

Açılan davalarda Apple’ın iPhone 6’nın bataryası ve cihazın performansını düşüren yazılım güncellemeleriyle ilgili tüketicileri yanlış bilgilendirdiği belirtiliyor.

Kaliforniya merkezli şirket geçen ay ABD’deki dava için düzenleyici kuruluşlarla uzlaşıya giderek 113 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etmişti fakat tüketiciler mahkemenin şirkete 500 milyon dolarlık bir ceza vereceğini düşünüyorlardı.

Avrupalı tüketici organizasyonu Euroconsumers Politika ve Uygulama Başkanı Els Bruggeman, “Tüketiciler ürünlerin ömrünün çok çabuk tükenmesinden dolayı üzgünler ve iPhone 6 bunun en iyi örneği.” dedi.

Bunun finansal olarak tüketicilere zararının yanında çevreye de çok büyük bir etkisi olduğunu belirten Bruggeman, “Bu sürdürülebilirlik açısından tamamen sorumsuzca.” diye ekledi.

Sosyal medya şirketlerine 30'ar milyon TL ceza kesildi

Netflix, İstanbul'a ofis açıyor

ABD eyaletleri Facebook’a dava açmaya hazırlanıyor

Hangi ülke siber güvenlikte daha güçlü

Zoom'un değeri bir günde yüzde 14 düştü

365 milyon nüfus belgesi dijital ortama taşındı!