Apple, 2011’de iCloud ile birlikte tanıttığı Fotoğraf Yayınım özelliğine son veriyor. Fotoğraf Yayınım (My Photo Stream), iPhone, iPad, Mac ve Apple TV arasında fotoğrafları eşzamanlamak için kullanlan ücretsiz bir özellik. Ancak, iCloud Fotoğraf Kitaplığı özelliğinin gelmesiyle birlikte düşüş eğilimine girdi.

Fotoğraf Yayınım, Live Photo’lar dışında en son çekilen fotoğrafları yüklüyor ve tüm aygıtlarınızdan görüntülemenize ve cihazınıza kaydetmenize izin veriyor. Fotoğraflarınız burada 30 gün boyunca saklanıyor.

iCloud fotoğrafları da tüm medyaları iCloud’a yüklüyor ve tüm aygıtlarınızda güncel tutuyor. Fotoğraf Yayınım, hem aktif olarak galeriye kaydetme gerektiriyor, hem iCloud’a yedekleme yapmıyor, hem de fotoğrafları yüksek kalitede senkronize etmiyor.

iCloud Fotoğrafları, elle işlem gerekmeden fotoğraf ve videolarınızı yüksek çözünürlükte cihazlarınız arasında eşitliyor. Tek sınırlama abonelik planınızda ne kadar iCloud saklama alanı olduğu.

Apple, 2011’den bu yana 5GB ücretsiz iCloud alanı sunuyor. 26 Temmuz’dan itibaren artık hiçbir fotoğrafı ücretsiz olarak eşzamanlamayacak. Fotoğraf Yayınım, fotoğrafları 30 gün boyunca sakladığından Fotoğraf Yayınım’daki fotoğrafları cihaza indirmek için son tarihin 26 Haziran olduğu açıklandı.

iTunes ve iCloud uygulamalarındaki güvenlik açığı nedeniyle hacklenebilirsiniz!

 

Apple'dan iCloud'da yeni oturum açma sistemi

 

Apple’dan iCloud kullanıcılarına müjde