Video oyunlarının efsane markalarından olan Atari uzun bir aradan sonra Playstation 5'ten dahi pahalı bir oyun konsoluyla geri dönmeye hazırlanıyor. Atari yönetim kurulu pazartesi günü yaptığı açıklamada Atari Gaming bölümünün varlıkları hakkında yaptığı derinlemesine bir araştırma sonrasında yeni planı onayladıklarını belirtildi. Konsolun fiyatı ise dudak uçuklatan cinsten. Atarinin uzun yıllar sonrasında gelen yeni konsolu 849,95 dolar gibi uçuk bir fiyatla müşterilerin karşısına çıkacak. 

Diğer bir deyişle konsol PlayStation 5’ten bile daha pahalı olacak. Peki neden bu kadar pahalı? Konsolun sunduğu bazı özellikler var. Kullanıcılar, varsayılan AtariLinux işletim sistemine ek olarak Windows, Linux veya Google işletim sistemleri kurabilecekler.

Atari VCS, 100’den fazla arcade ve Atari2600 oyunu da dahil olmak üzere, tümü HD yükseltmeleri olan konsolun bir dizi klasik oyunuyla birlikte gelecek. Bağımsız oyun geliştiricileri de Boulder Dash Deluxe, Jetboard Joust, Something Ate My Alien ve Atari’s Missile Command: Recharged dahil olmak üzere bir düzineden fazla oyunla Atari’nin sunduğu oyunlar arasında.

Atari VCS, klavye ve fare bağlantısını da destekleyecek. Klasik Joystick denetleyicisi artık kablosuz, ancak AtariVCS ayrıca modern tarzda bir oyun denetleyicisi ile birlikte geliyor. Bu fiyata satış yapabilecek mi bekleyip göreceğiz.

Elon Musk atari oyunlarını Tesla'ya getiriyor

 

Ataribox geliyor!