Her yıl, dünyanın dört bir yanından binlerce iletişim projesinin yarıştığı Communicator Awards’da bu yıl Atos Türkiye tarafından geliştirilen ve herkesin karbon ayak izini basitçe ölçebileceği eğlenceli web uygulaması, “Çevresel Farkındalık” ve “ Görsel Çekicilik” kategorilerinde ödüle layık görüldü.
 
KİŞİSEL KARBON AYAKİZİNİZİ ÖLÇÜN
“Sıfır Karbon” stratejisi çerçevesinde  kendi kurumsal karbon ayak izini ölçmekle kalmayan Atos Türkiye, herkesin kendi kişisel karbon ayak izini hesaplayabileceği oldukça basit kullanımlı bir web uygulaması olan “karbonolcer.com”’u geliştirdi. “Uygulama, katılanların özel hayatlarındaki karbon ayak izlerini ölçmelerini imkan sağlarken diğer yandan da azaltmak üzere farkındalık yaratıyor ve öneriler sunuyor” diyen Atos Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Deniz Karaman, Atos’un dünya çapında karbon ayak izini yüzde 50 oranında azaltmayı hedeflediğinin de altını çiziyor. Kazandıkları bu prestijli ödüllerin kendileri için çok önemli ve motive edici olduğunu vurgulayan Karaman Atos’un karbon salınımı stratejisini şu sözlerle anlatıyor:
“Diğer kuruluşlardan farklı olarak, sadece kendi süreçlerimizde karbon kullanımını en aza indirmekle yetinmiyoruz, aynı zamanda hizmet sunduğumuz firmalara ve tüm bireylere de da karbon emisyonunu azaltmanın yollarını ve bu sayede elde edilen tasarrufları anlatmayı sürdürüyoruz. “
 
2015 Communicator Awards, iletişim profesyonelleri için yaratıcı mükemmelliği onurlandıran en büyük ve en rekabetçi ödül programı olarak adlandırılıyor. 20 yıl önce kurulan programın ardında 600’ün üzerinde üyesi bulunan görsel sanatlar ve interaktif akademi bulunuyor. Akademide dünyanın en önemli markalarının reklam, iletişim ve kreatif pazarlama profesyonelleri yer alıyor.