AVEA, AssisTT iş birliğiyle 10’uncu ildeki çağrı merkezi yatırımını Ermenek’te gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan Avea CEO’su Erkan Akdemir, “Çağrı merkezlerimizle, her çeyrek BTK kriterlerini tutturan tek telekomünikasyon şirketiyiz. Bugüne kadar çağrı merkezi alanında 50 milyon TL’yi aşan bir yatırım gerçekleştirdik. Avea olarak Ermenek’teki varlığımız, Anadolu’nun bu önemli ilçesinin mobil bir kente dönüşme sürecine de hız verecek. Avea çağrı merkezlerinde istihdamın yüzde 65’i Anadolu’da yoğunlaşıyor. Anadolu’daki bu istihdam büyük kentlere göçü önlerken; taşımacılık, yemek ve teknoloji gibi yan sektörleri de hareketlendirerek bölge ekonomisine 7 kat etki yapıyor” diye konuştu.
 
Gençlere istihdam sağlıyor
 
Açılışa katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Ülkemizde son 10 yılda büyük gelişme gösteren çağrı merkezleri, 2.8 milyar liralık pazar hacmi ve 70 binin üzerinde çalışanıyla dev bir sektör haline geldi ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan en stratejik sektörlerden biri oldu. Hatta, çağrı merkezleri şu anda Anadolu ekonomisinde yıllık 500 milyon TL değer yaratıyor. Dünyanın geleceği bacasız fabrikalarda yani bilişim sektöründe” dedi.
 
AssisTT CEO’su Ali Dülgeroğlu ise “Çağrı merkezi sektörü ülkemizde 100 bin kişiye istihdam sağlıyor. 2023 hedeflerinde bu rakamın 350 bine çıkması bekleniyor” değerlendirmesini yaptı.