TEKNOLOJİGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Samsung, içeriğinde bas konuş özelliği bulunduran ve Microsoft Ailesi uygulamaları içeren akıllı telefonu Galaxy XCover Pro’yu tanıttı. İki teknoloji devi Microsoft ve Samsung’un ortaklaşa yaptığı bu üründe eskiye dönüşün nedeni, gece gündüz çalışan hastane görevlilerine, süpermarket çalışanlarına ve uçak kabin görevlilerine kolaylık sağlamak.

Samsung’un Apple’dan sonra dünyanın en büyük akıllı telefon markası olması ürünün işlerliği ve güvenliği konusunda söz sahibi olmasını sağladı. Microsoft ise telefon ve akıllı telefon piyasasından uzaklaşmasına rağmen bulut destekli Office 365 uygulamaları hala kendinden söz ettiriyor.
Microsoft ve Samsung önceki hafta bas konuş özellikli telefon konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Bu özellik yılın ilk yarısında limitli de olsa tüketiciyle Android altyapısıyla ulaşacak.

Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın açıklamasına göre üçüncü çeyreğin sonunda 200 milyon Office 365 aktif üyesi var. Bu güçlü yatırımın doğurduğu gelişme ve reklam aynı zamanda durgunlukla mücadele için bir araç.

Bir cihaz daha az

Microsoft Office Kurumsal başkan yardımcısı Emma Williams iş uygulamalarıyla Facebook, WhatsApp ya da WeChat’ten daha güvenli bir ortam sunduklarını söyledi. Aynı zamanda iş telefonu, kişisel telefon ve bas konuş telefonu cebinde taşımak zorunda olan çalışanların bir cihaz daha az kullanacaklarına dikkat çekildi.