Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun partisi Liberal Parti, Trudeau'nun parti gönüllüleri için hazırlanan sanal eğitim programına katıldığını gösteren fotoğraflar yayımladı. Ancak fotoğraflardaki bir ayrıntı, Trudeau’nun sosyal medyada alay konusu olmasına yol açtı.

Gazeteci Bryan Passifiume, söz konusu görüntülerden birini yakınlaştırarak Trudeau’nun önündeki HP marka bilgisayara Apple logosunun çıkartmasının yapıştırıldığını ve bilgisayara MacBook süsü verildiğini yazdı.

Sağcı medya kuruluşu Toronto Sun’da görev alan Passifiume, “Kanada başbakanı neden sıkıcı eski HP dizüstü bilgisayarının modaya uygun bir MacBook olduğunu iddia ediyor?" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya kullanıcıları da söz konusu bilgisayarın şarj aletinin renginin Apple cihazlardaki gibi beyaz değil, siyah olduğuna ve şeklinin de farklı göründüğüne dikkat çekti.

VICE’a konuşan Liberal Parti sözcüsü Braeden Caley ise söz konusu sahte MacBook'un aslında Trudeau'ya ait olmadığını söyledi.

Justin Trudeau'nun gönüllülere teşekkür etmek için uğradığı bir merkezde o an ödünç aldığı bir dizüstü bilgisayardı.

Öte yandan Caley, başbakanın normalde hangi marka bilgisayar kullandığı sorusunu cevapsız bıraktı.

Ancak Trudeau’nun basında ve sosyal medyada yer alan diğer görüntüleri, Apple ürünleriyle içli dışlı olduğunu gösteriyor.
Trudeau’nun resmi Facebook hesabında yayımlanan diğer fotoğraflarsa Kanada başbakanının ofisinde masaüstü bir Mac kullandığını ortaya koyuyor.

Apple 12 inç'lik MacBook'u satıştan kaldırdı

 

Apple, MacBook Pro ailesini yeniledi

 

Amazon sahte ürünlerin fişini çekti