Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, BDDK’nın cep telefonu alımında kredi kartıyla taksit uygulamasına 31 Aralık 2013’te yasak getirildiğini anımsatırken, bu yasakla cep telefonu sahibi olmanın zorlaştırıldığını savundu. Ekşi, “BDDK’nın mobilya, beyaz eşya ve eğitim sektörlerini kapsayan taksit esnetme kararını içeren değişiklik yönetmeliğinde, cep telefonu alımı sırasında kredi kartına taksit yasağında en azından 4 aya kadar bile imkan verilmemesi bizleri çok üzdü” dedi. 
Özellikle gelir düzeyi düşük tüketicilerin, cep telefonunda takside izin verilmemesinden daha fazla etkilendiğini vurgulayan Ekşi, yasakla, 1.000 TL’nin altındaki telefon satışları azalırken, daha pahalı telefonların satışında görece düşüş görülmediğini kaydetti. Ekşi, son 31 ayda 1.000 liranın altındaki cep telefonu satış tutarının yüzde 57’den yüzde 38’e düştüğünü ifade etti.

‘En az 9 ay olsun’

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı HASAN Çavuşculu da, BDDK’nın yönetmeliğiyle kuyumcuların da taksitli altın ve mücevher satışı uygulamasına son verildiğini hatırlatarak, uygulamanın kuyumculuk sektöründe büyük sıkıntılara neden olduğunu  vurguladı. Çavuşculu, kuyumcu meslek odalarının girişimleriyle Ekim 2014’te yönetmelikte yapılan değişiklikle kuyumculara 4 taksit imkanı getirildiğini hatırlatırken, bunun sektörü rahatlatmadığını, tüketicilerin rahatlaması ve sektörün canlanması açısından en az 9 taksit uygulaması getirilmesi gerektiğini belirtti.