Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in katılımıyla düzenlenen etkinlikte yarışmacılar, CTF için özel olarak hazırlanan siber ortamda; kriptoloji, tersine mühendislik, web ve mobil uygulamalar gibi konularda kasıtlı olarak yaratılan sistem açıklarını bulmak için mücadele ettiler. Profesyonellerin, öğrencilerin ve teknoloji meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte sunuculuğu ise bilişim sektörünün yakından tanıdığı isim Serdar Kuzuloğlu üstlendi.

Türkiye’nin 86 farklı üniversitesinden 197 takımın katıldığı yarışmada, 50 takımın yer aldığı final ile kazanan belli oldu. Birinci takım 25 bin TL’nin, ikinci takım 20 bin TL’nin ve üçüncü takım 15 bin TL’nin sahibi oldu.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir etkinlikte yaptığı konuşmada CTF’yi önemsediğinin altını çizerek, CTF’nin yarattığı etkinin ülkemiz adına değerli olduğunu belirtti.

STM Genel Müdürü Murat İkinci ise “CTF ile 5. yılımızda 400’ü aşkın takıma ve 1500’e yakın yarışmacıya ulaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bugün tanıttığımız kitle tabanlı zafiyet avcılığı platformumuz Bugshield ile de STM’nin siber güvenlik alanındaki bütüncül çözümlerine bir yenisini daha ekledik. STM olarak yenilikçi teknolojiler geliştirmek üzere ülkemiz için çalışmaya kararlılıkla devam edeceğiz.” dedi.

Bugshield tanıtıldı
STM, aynı gün bütünleşik bir yaklaşımla ele aldığı siber güvenlik ürünlerinin en yenisi olan Bugshield platformunu ilk kez kamuoyuna tanıttı. Sürekli sızma testi metodolojisi ile istismar edilebilir siber güvenlik açıklarını bulma ve anlık raporlama hizmetleriyle öne çıkan ürün, kurum kaynaklarının korunması ve siber saldırganlardan önce hızlı aksiyon alınması adına kritik bir çözüm sunuyor.