Bir döneme damga vuran BlackBerry, 4 Ocak tarihinden itibaren telefonlarında hücresel ağ ve Wi-Fi ile sunulan hizmetlerin desteklenmeyeceğini duyurdu.

Shiftdelete.net'te yer verilen habere göre, şirket, "Sıkça Sorulan Sorular" sayfasında paylaştığı duyuru ile telefonlarında artık hücresel ağ ve Wi-Fi özelliklerinin desteklenmeyeceğini açıkladı.

BlackBerry, 4 Ocak'tan itibaren geçerli olacak yeni kararını şöyle duyurdu:

"BlackBerry 7.1 OS ve önceki sürümleri, BlackBerry 10 yazılımı, PlayBook OS 2.1 ve önceki sürümleri için eski hizmetler 4 Ocak 2022'den sonra kullanılamayacak. Bu tarihten itibaren, operatör veya Wi-Fi bağlantıları aracılığıyla bu eski hizmetler ve yazılımlar, veri, telefon görüşmeleri, SMS ve 9-1-1 işlevleri dahil olmak üzere artık güvenilir bir şekilde çalışmayacaktır."

BlackBerry, mobil işletim sisteminin ilk sürümünü BlackBerry OS adıyla 1999 yılında yayınladı. Mayıs 2011'de şirket, Java tabanlı platformun yedinci nesli olan OS 7.0 sürümünü duyurdu. 2011 yılının sonundaysa NFC, internet paylaşımını sağlayan Hotspot, BB Tag gibi yeni özellikleri destekleyen OS 7.1 güncellemesi kullanıma sunuldu.

2013'ün ilk çeyreğinden itibaren satışa sunulan telefonlarda Unix tabanlı QNX platformuna dayanan yeni nesil BlackBerry 10 mobil işletim sistemine yer verildi. Fakat şirket telefon sektöründen çekilmesiyle eş zamanlı olarak bunu da rafa kaldırdı. Dolayısıyla 4 Ocak'ta yürürlüğe girecek olan karar, yok denecek kadar az kişiyi etkileyecek.(Shiftdelete.net)

WhatsApp'ın gizli özelliği! Birçok kişi bunu bilmiyor

 

Elektronik haberleşmede "kimlik doğrulama" yönetmeliği için erteleme

 

Aşı ve biyoteknoloji üssü 2022 sonunda hizmette