Michael Macaluso, bozuk iPad bataryası yüzünden evinin yandığını iddia ediyor. Cihazı normal bir şekilde kullandığını ve hiçbir parça değişimi yapmadığını söyleyen Macaluso, Cupertino merkezli şirkete oldukça kızgın.

Evin sigorta şirketi Allstate Insurance, onarım için 142.000 dolardan fazla para ödedi ve bu hukuk mücadelesi için bir avukat tuttu. Hem evin sahibi Michael Macaluso, hem de sigorta şirketi tarafından açılan davalar evin onarım ücretinin karşılanmasını ve tazminat ödenmesini istiyor.

Benzer bir dava geçtiğimiz yıl Amerika’nın New Jersey eyaletinde açıldı. Bu defa Julia Ireland Meo tarafından açılan dava, babasının vefat ettiği yangının iPad bataryası nedeniyle çıktığını iddia etmişti.

Olaylar iPad’e özgü değil

Geçtiğimiz günlerde iPhone için benzer bir durum daha yaşandı. 18 Mart gecesi İngiltere’nin Birmingham şehrinden Amy Hall adında bir kız, orijinal şarj aletiyle şarja taktığı telefonunun bir anda alev aldığını söyledi. Olay esnasında battaniyesinin yandığını fark ettikten sonra itfaiyeye haber verdi.

Amy Hall, yanan şarj kablosunu sosyal medyada paylaştı.

Fotoğraftaki şarj kablosu orijinal görünse de bölgedeki yerel gazete güç adaptörünün orijinal olmadığını iddia etti. Amy, bu iddiaları güç adaptörünün de orijinal olduğunu söyleyerek reddetti.

Apple halen bu yangınların nedenlerini araştırıyor. Şirket, şarj aletlerinin nemli veya yetersiz havalandırılmış ortamlarda kullanılmaması gerektiğini kullanma kılavuzunda belirtmiş. Ayrıca aksesuarların hasarlı olup olmadığının sık sık kontrol edilmesi gerektiği de vurgulanıyor.