Dünyada 2 milyardan fazla insanın indirdiği WhatsApp, istenmeyen ya da yasaklı mesajlar için ciddi yaptırımlar getirecek. Şirket, kullanıcıları belirli içerik türlerini paylaştıkları için para cezasına çarptırma çalışmalarına başladı.

TELİF HAKKINA DİKKAT!

İki milyardan fazla kullanıcısı olan WhatsApp, kullanıcıların telif hakkıyla korunan içeriği paylaşmaktan kaçınmaları konusunda uyardı. Buna göre orijinal içerik üreticileri şikayette bulundukları taktirde paylaşımı yapan kişi tazminat ödemek zorunda kalacak.

Benzer şekilde, WhatsApp'ta yetişkinlere uygun veya uygunsuz içeriğin paylaşılması, özellikle grup sohbetinin herhangi bir üyesinin şikayet etmesi durumunda da yasal sonuçlara yol açabilir.

'TOPLU MESAJ GÖNDERMEYİN' UYARISI

Akşam'daki habere göre WhatsApp, bir kişi veya kuruluş çok sayıda aynı mesajı birçok telefona gönderdiğinde, kullanıcıların "toplu mesaj" göndermemeleri konusunda uyardı. Bu özellik, genellikle bir ürünün reklamını yapmaya çalışan şirketler, hatta dolandırıcılar tarafından kullanılıyordu.

KALICI OLARAK YASAKLANABİLİRSİNİZ

Ayrıca WhatsApp hizmet koşullarına uymayan türde mesajlar atıp kullanıcılara rahatsızlık vermeniz durumunda sizi platformdan kalıcı olarak yasaklayabilir. Mesaj göndermek istediğiniz zaman ise "Telefon numaranızın WhatsApp kullanması yasaklandı. Yardım için destek ekibiyle iletişime geçin" mesajı gelir.

Rusya'dan Whatsapp, Spotify ve Snapchat'e para cezası

WhatsApp'tan yeni özellik: Süreli mesajları getirdi

WhatsApp'tan görüntülü konuşmalara yeni özellik

Whatsapp'ta 'rahatsız etme' dönemi

WhatsApp'da yanlış mesaj derdi sona eriyor!

WhatsApp resmi olarak tanıttı: İşte yeni özellikler...