Microsoft, ABD kaynaklı haberlere göre yeniden yapılanma kararı çerçevesinde binlerce çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor. Firmanın Haziran ayı satışlarında düşüşün de bu hamlesinde etkili olduğu iddia edildi.

Satış operasyonunu gözden geçirme kararı aldığı belirtilen Microsoft'un, şirket içerisindeki kurumsal müşteri birimleri ve kobi odaklı departmanları arasında birleşme gerçekleştirmesine ve personel bazında da büyük bir tenkisata gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. 

Konuyla ilgili henüz resmi bir yorum ya da açıklama gelmiş değil. Öte yandan, geçen hafta, Bloomberg başta olmak üzere pek çok haber kuruluşunda Microsoft'un bulut servislerine daha fazla ağırlık vereceğine dair yorum ve haberlere yer verilmişti.

GEÇEN SENE 2850 KİŞİ ÇIKARILMIŞTI

Microsoft'un öncelikli olarak satış birimleri ve ekibinde yapılması beklenen operasyon, birçok uzmana göre son dönemdeki en büyük ölçekli değişim olacak.

ABD merkezli şirketin operasyonlardan sorumlu tepe yöneticisi (COO) Kevin Turner'in 11 yıllık mesaisinin ardından ayrılarak Citadel'e geçmesinin de yeniden yapılanmada etkili olduğunun altı çiziliyor. Turner istifa ettikten sonra Microsoft'un satış ve pazarlama bölümlerinin başına Judson Althoff ve Jean-Philippe Courtois geçmişti. 

Althoff, daha önce kamuoyunda şirketin satış yaklaşımlarını eleştirmesi ve bulut platformu Azure üzerine yoğunlaşılması gerektiğine dair fikirleriyle biliniyor. 

Geçen sene 2850 çalışanını işten çıkaran Microsoft, Seattle Times haberine göre en büyük darbeyi 900 kişiyle satış ekibine vurmuştu. Nokia satın almasından kaynaklı 8 milyar dolara yakın zarar nedeniyle, 2015 yılında 7 bin 800 personeliyle yolları ayıran Microsoft, iki ay önce yine akıllı telefonlar departmanındaki 1850 kişinin işine son vermişti.