TBMM Genel Kurulu’nda bakanlıklara internet içeriklerine erişimi engellenme yetkisini veren düzenleme yasalaştı.

Yapılan bazı düzenlemeler şöyle:
-  Yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi veya genel sağlığın korunması gibi sebeplerle gecikmesinde sakınca bulunan hallerde, Başbakanlık veya ilgili bakanlıkların talebi üzerine TİB tarafından internet ortamında yer alan yayınla ilgili olarak içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesi kararı verilebilecek. Kararın gereği 4 saat içinde yerine getirilecek.

-  Haberleşme trafik verilerini izinsiz kayda geçiren, saklayan, görüşmeyi kesen veya takip işlemi yapan operatörler, bu işlemlerden sorumlu olacak ve cirolarının yüzde 3’ü oranında idari para cezasına çarptırılacak. Bu ceza milyonlarca doları bulabilecek.
-  İşletmeciler, tahsilata ilişkin riskin yönetilmesi ve kötü niyetli kullanımların önlenmesi amacıyla abonelerin elektronik haberleşme hizmetlerine yönelik fatura tutarı ve ödeme bilgilerini diğer işletmecilerle paylaşabilecek ve işleyebilecek.
Tıpkı bankalarda olduğu gibi, “kara liste” oluşturulacak. Belli bir limitin üstünde faturasını ödemeyen, aldığı cihazın ödemelerini aksatanlar takibe düşecek ve Avea, Vodafone, Turkcell gibi bütün işletmeler bu duruma düşen kişiye satış yapmayabilecek.