Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı (ÇHSDK) Ulusal Komitesi üyesi Wu Weiren, ÇHSDK 13. Ulusal Komitesi 2. Toplantısı'nın "üyeler geçidi"nde yaptığı açıklamada, Chang'e 4 uzay aracı ve Yütu 2 isimli robotun tekrar uyandırıldığını ve yeni veriler elde etmekte olduklarını ifade etti

Aynı zamanda Çin Ay Keşfi Projesi Baş Tasarımcılığı görevini yürüten Wu Weiren, ayın karanlık yüzünde bilimsel keşif verilerinin, insanlığın ilk kez elde ettiği veriler olarak önemli değere sahip olduğuna işaret etti.

Wu Weiren, 2019 yılının sonunda aydan örnek almayı beklediklerini ve böylece Çin'in ABD ve Rusya'nın ardından Ay'dan örnek alıp, dünyaya dönen üçüncü ülke olacağını söyledi.

2020 yılında Çin'in ilk Mars keşif aracının da fırlatılacağını dile getiren Wu Weiren, Çinli araştırmacıların gelecekte güneş sistemi keşif planlarını incelemekte olduğunu açıkladı.

Wu Weiren, uzay araştırmasının insanoğlunun ortak davası olduğunu ve bilimsel verileri tüm dünyaya açıklayacaklarını kaydederek, daha fazla ülkenin uzay araştırma planlarına katılmasını istediklerini belirtti.(Çin Uluslararası Radyosu)