Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojisi Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, geçen yıl Çin’in bilişim ve telekomünikasyon sektöründe atılım kaydedildiğine işaret edildi.

Açıklamada, "Geçen yıl itibarıyla ülke genelinde hizmete giren 5G baz istasyonu sayısı 1 milyon 425 bine çıktı. 512 bin köy geniş bant internetine erişti. Yoksul bölgelerde haberleşme sıkıntısı çözüldü" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Çin Enformasyon ve İletişim Teknolojisi Akademisi tarafından açıklanan verilere göre, ülkede 5G telefon sevkiyatı bir önceki yıla kıyasla yüzde 63,5 oranında bir sıçrama gerçekleştirerek 2021 yılında 266 milyon birime ulaştı. Akademi yetkilileri, telefon fiyatlarının düşmesinin 5G'nin popüler olmasına katkıda bulunduğuna; kaldı ki 5G mobil telefonların fiyatlarının bin yuanın (yaklaşık 157 doların) altına bile düşerek dip yaptığına işaret etti.

Geçtiğimiz yılın aralık ayında toplam 671 tip 5G terminali şebekeye girme ruhsatı elde etmişti. Çin Enformasyon ve İletişim Teknolojisi Akademisi'ne göre, bunlardan 491 tipi 5G mobil telefonuna, 161 adedi telsiz veri terminaline ve 19 tipi de araç telsiz terminaline ilişkindi.

ABD'ye uçuşlarda 5G ayarı

 

ABD'de 5G'ye ikinci erteleme