İnternet üzerinden tüketici ürünleri, eğlence, yemek teslimatı ve seyahat hizmeti veren Meituan-Dianping platformunun kurucusu olan Wang Xing’in birçok kişi tarafından hükümeti üstü kapalı eleştirdiği şiiri ülke genelinde büyük yankı buldu.

Bloomberg’in haberine göre, Wang Xing’ın Tang Hanedanlığı dönemine ait olan şiiri yayımlanmasının ardından, Pekin yetkilileri Wang'a ilgi odağı olmaktan kaçınması konusunda uyarıda bulundu.

Düzen karşıtı ifadelerin bulunduğu şiir, Meituan'ın hisselerinde iki gün içinde 26 milyar dolarlık bir satışı tetikledi. Wang yaptığı açıklamada, şiirinin içinde bulunduğu endüstrinin dar görüşlülüğünü hedef aldığını vurguladı.

Bazı yatırımcılar, Wang’ın çıkışını Alibaba Group Holding Ltd.'nin kurucusu Jack Ma'nın geçen yıl Çinli yetkililere yönelik yaptığı eleştirilerle benzerlik gösterdiğini belirtti.

Meituan’ın kurucusu Wang, konu hakkında yazılı bir açıklama yapma talebine cevap vermezken, konuya ilişkin bilgi sahibi olan kişiler, Pekin’nin Wang'ın paylaşımı hakkında olası başka bir uyarı yapmayı planlamadığını aktardı.

Çin, kurmakta olduğu uzay istasyonuna ilk astronot ekibini gönderdi